Naslovna > Automobili > Škoda > Enyaq > Septembar u znaku promocije SUV-a češkog brenda

Škoda Enyaq

Septembar u znaku promocije SUV-a češkog brenda

Nakon što je Enyaq iV kao najvažniji novi model Škode još prošle godine predstavljen na svjetskoj premijeri, prošle sedmice je u hotelu Austria na Ilidži upriličena prezentacija SUV-a...

Mjesec septembar protekao je u znaku predstavljanja najnovijeg Škodinog električnog automobila na BiH tržištu. U tu svrhu Škoda a.s. je kompaniji Porsche BH na korištenje ustupila tri najupečatljivije verzije svog prvog potpuno električnog vozila – Škoda Enyaq: Founders Edition, Sport line i RS Coupé. Najprije su navedena tri modela bila dio manifestacije „E-caravan“ u organizaciji kompanije Porsche BH, u okviru koje su predstavljeni najaktuelniji električni automobili Volkswagen grupacije i još jednom potvrđeno opredjeljenje ka implementaciji elektromobilnosti u BiH. U Mostaru, Tuzli, Brčkom i Banjaluci građani su bili u prilici testirati aktuelne električne automobile među kojima je najviše simpatija građana „pokupio“ Enyaq RS Coupé koji je ujedno zabilježio i najviše testnih vožnji u ovim gradovima.

 

 

 


Nakon „E-caravana“, Škoda tim BH je za mrežu ovlaštenih partnera organizovao školovanje o modelu Enyaq. Podijeljeni u dvije grupe, partneri su imali priliku da, nakon stečenog teorijskog znanja i u praksi isprobaju ova tri modela Škoda Enyaq, te su na dionici Sarajevo – Neum – Sarajevo uživali u vožnji i performansama ovog Škodinog električnog prvijenca. Učesnici su uporedo imali priliku testirati i električna vozila konkurentskih brendova.

 


U sklopu Evropske sedmice mobilnosti, nakon dvogodišnje pauze, u Sarajevu je održana promotivna vožnja biciklista „Giro di Sarajevo“. Škoda BH je, kao i prethodnih godina bila sponzor događaja, te je sa svoja dva električna vozila Škoda Enyaq ulicama Sarajeva predvodila kolonu od 2.000 biciklista. 

Datum objave: 21/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook