Naslovna > Auto moto sport > Serhio Perez potpisao za Red Bull do kraja 2024. godine

Formula 1

Serhio Perez potpisao za Red Bull do kraja 2024. godine

Iako se Perez borio da parira svom timskom kolegi po tempu dok se Ferstapen borio protiv Luisa Hamiltona za titulu vozača prošle godine, jaz između njih se smanjio uvođenjem najnovije generacije F1 automobila...

Serhio Perez je imao jako dobru sedmicu iza sebe. Tek nakon što je u nedjelju osvojio Veliku nagradu Monaka, Red Bull je najavio da će meksički vozač ostati u timu do kraja 2024. godine. Potpisivanjem dvogodišnjeg produžetka njegovog trenutnog ugovora, sporazum znači da će 32-godišnjak i dalje biti partner svjetskom prvaku Maksu Ferstapenu, koji ima svoj ultra-dug ugovor s ekipom Milton Keynesa koji traje do završetka 2028.

 

 

 


To označava nevjerovatan preokret u bogatstvu za Pereza, koji je izgledao kao da je zauvijek završio u Formuli 1 prije samo 18 mjeseci nakon što ga je Racing Point izbacio u korist Sebastijana Fetela. Međutim, Perez je pobijedio u pretposljednjoj trci 2020. tako što je došao posljednji i odnio svoju prvu pobjedu u F1 na Velikoj nagradi Sakhira, a rezultat je bio dovoljan da uvjeri Red Bull da rizikuje veterana na račun svog juniora vozača. “Za mene je ovo bila nevjerovatna sedmica, osvajanje VN Monaka je san za svakog vozača, a nakon toga što sam najavio da ću nastaviti sa timom do 2024. godine me čini izuzetno srećnim,” rekao je Perez. “Tako sam ponosan što sam član ovog tima i sada se ovdje osjećam kao kod kuće.

Datum objave: 31/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook