Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Serija 8 by Manhart

BMW

Serija 8 by Manhart

Model M8 sada možemo vidjeti u totalno drugačijem izdanju, zahvaljujući tjunerskoj kući Manhart, koja je M850i predstavila u nešto drugačijem svjetlu...

BMW M850i je trenutno najsnažniji model Serije 8, a njegovog nasljendika ljubitelji brenda isčekuju sa nestrpljenjem. Dok novi model ne bude predstavljen javnosti, one nestrpljive će obradovati aktuelni M850i sa nešto većom pogonskom snagom, ali i izmijenjenim izgledom karoserije. Fabrički model ispod poklopca motora krije twin-turbo V8 agregat radne zapremine 4,4 litara, koji je u stanju da razvije 523 ks i 750 Nm obrtnog momenta, dok tjuning verzija nosi nešto više snage. Zahvaljujući optimizaciji sofrvera, V8 sada razvija 621 ks i 870 Nm obrtnog momenta.

 


Kada su u pitanju karoserijske promjene, Manhart je dodao H&R opruge, kao i nove naplatke veličine 21 inč, a zanimljiv detalj se nalazi na vrhovima izduvnih cijevi, koji su sačeinjeni od  ugljenikovih vlakana i grafika sa zlatnim detaljima. Za sada nisu saopšteni detalji o performansama ovog modela, ali imajući u vidu navedene brojke, pretpostavlja se da bi ovaj coupe do stotke mogao stići za manje od 3 sekunde, dok bi cijena mogla da bude veća za oko 12.000 dolara od standardnog mdoela, odnosno u prodaji bi se mogao naći za oko 125.000 dolara.

Datum objave: 19/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook