Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Serija 8 predstavljena u Parizu

BMW

Serija 8 predstavljena u Parizu

BMW je inače svoju novu Seriju 8 predstavio putem interneta još prije četiri mjeseca, a sada se model M850i iz ove serije pojavio i na Sajmu automobila u Parizu...

Jedan od najprodavanijih sedan modela kompanije iz Serije 3 o kom smo već pisali je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Parizu i zasigurno je privukao pažnju mnogih posjetilaca. Međutim i ovaj veliki, premijum kupe iz Serije 8 ne ostavlja ravnodušnim,  a model koji se pojavio na sajmu, nosio je oznaku M850i i nalazi se na samom vrhu game njemačkog proizvođača.

 

Dok će se Serija 3 prodavati sa različitim četvorocilindarskim i šestoilindarskim agregatima, ispod poklopca motora modela M850i se krije twin-turbo V8 agregat radne zapremine 4,4 litara koji razvija čak 523 konjskih snaga (390 kW) i 750 Nm obrtnog momenta, što je skoro duplo više od snage koju ima trenutno najsnažniji model Serije 3, koji nosi oznaku 330i. BMW M850i će takođe biti glavni konkurent modelima kao što su Mercedesova C-Klasa, Lexus LC, pa čak i modelu Aston Martin DB11. Uzevši to u obzir postaje veoma jasno zašto je ovaj model važan za BMW. Ono što je takođe zanimljivo da se predstavljanjem novog modela iz Serije 8 u život ponovo vraća ime koje na tržištu nije postojalo još 1990. godine, kada je inače obustavljen proizvodnja legendarnog modela Serije 8 sa oznakom E31.

 

Datum objave: 11/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook