Naslovna > Caterpillar > Serija mašina u službi zaštite prirode

Caterpillar MH3000

Serija mašina u službi zaštite prirode

Obrada otpadnog materijala rastući je posao u svijetu. Mašine koje mogu manipulisati otpadom sakupljenim u domaćistvima, otpadnim drvetom, metalnim otpadom ili bilo kojom drugom vrstom otpada izuzetno su traženi...

Caterpillar u svojoj ponudi ima cijelu seriju specijaliziranih mašina s namjenskim alatima koji su namijenjeni industriji obrade i recikliranja otpada. Caterpillar ima mapine koji će obavljati poslove u transfernim stanicama, u fabrikama za reciklažu ili odrađivati osnovne poslove na deponijima. Ukratko, Caterpillar ima mapinu za svaki posao koji postavite pred njega. Caterpillarovi bageri za manipulisanje materijalom MH3000 serije izuzetno su efikasni u radu s otpadom i materijalima za recikliranje. U ponudi su trenutno tri modela bagera za manipulisanje materijalom: MH3022, MH3024 i MH3026, a uskoro će serija biti proširena novim modelom, te u dogledno vrijeme s još nekoliko većih mašina. Pojedine mašine u MH3000 seriji ciljano su razvijane za industriju recikliranja i obradu otpada. Model MH3049 razvijan je u kolaboraciji s nekoliko američkih kompanija koje se bave recikliranjem i obradom otpada. Prototipovi mašina tri su mjeseca radili na pravim lokacijama u pratnji inženjera, koji su bilježili sugestije operatera i radnika u industriji. Osim bagera MH3049 u ovom programu su učestvovali i Caterpillarovi alati koji su također usavršavani na terenu u stvarnim poslovima i prilagođavani industriji obrade otpada i recikliranja. Posebna pažnja je pridana hvataljki (orange peel grapple).

 

 

Prikupljeni podaci nisu koristili samo usavršavanju mašine MH3049 već i cijele MH3000 serije mašina, a poslužiće i u budućem razvoju i usavršavanju Caterpillarovih radnih mašina. Kabine s hidrauličkim podizačima karakteristične za MH3000 bagere posebno su praktične na mjestima rada gdje operater mora imati dobar pregled nad poslom. Operater u kabinu ulazi s nivoa tla, a onda je podiže na visinu koja mu odgovara da bi dobio najbolji pregled nad poslom. Posebna vrijednost MH3000 serije su alati koje korisnik može nabaviti na istom mjestu gdje i mašinu, u paketu sa mašinom ili naknadno. Catova prodajna i servisna mreža pruža jednak nivo podrške i za alate kao i za mašine. Na popisu alata za MH3000 seriju nalaze se hvataljke za otpad, školjkaše hvataljke, makaze, magnet, hvataljka s više krakova (orange peel grapple) i brzi kontakt koji omogućava izuzetno brzu izmjenu alata. Caterpillarovi bageri za manipulisanje sa materijalom MH3000 serije pokreće CAT C7.1 ACERT motor koji je usklađen s EU Stage IV standardima o emisiji izduvnih gasova. Ovi motori predstavljaju sam vrhunac aktuelne ponude i nude odličnu efikasnost u radu te su izuzetno pouzdani.

 

Datum objave: 15/04/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook