Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Serije 2 Gran Coupe u pripremi

BMW

Serije 2 Gran Coupe u pripremi

Njemački proizvočađ automobila već uveliko testira svoj novi kompaktni model, do sad smo imali priliku da ga vidimo samo pod kamuflažom i bez previše detalja, ovo je prvi detalj spoljašnjosti...

Na priloženoj fotografiji možemo vidjeti kako izgleda render prednjeg dijela novog BMW-a. Nova coupe limuzina stiže kao odgovor na Mercedesov CLA model, čija se prva generacija premijerno pojavila prije 6 godina, pa je BMW po tom pitanju u malom zaostatku za konkurencijom.

 

Gran Coupe Serije 2 uveliko se testira, a sada je poznato i nešto više tehničkih detalja. Novi model stiže sa prednjim pogonom, dok će se uz doplatu moći dobiti i pogon na obe osovine. Snažnija verzija bi ispod poklopca motora mogla imati turbo benzinski agregat zapremine 2,0 litra, isti onaj kao kod modela X2 M35i, koji razvija oko 300 ks. Pretpostavka je da bi BMW sa ovim automobilom kupcima mogao ponuditi elektrifikovanu, hibridnu verziju sa benzinskim motorom od 250 ks i elektromotorom od oko 90 konjskih snaga. Premijera pomenutog modela se očekuje tokom ove godine.

 

Datum objave: 04/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook