Naslovna > Tehnika > Servis punjenja svih električnih modela na evropskom nivou

Volvo Cars

Servis punjenja svih električnih modela na evropskom nivou

Vozači potpuno električnih modela Volvo Recharge u Evropi uskoro će imati jednostavan pristup do više od 200.000 punionica jer je kompanija Volvo Cars odabrala ponuđača usluga punjenja vozila Plugsurfing kao svog partnera, omogućavajući duga putovanja preko čitavog kontinenta bez problema.

Uz ugovor sa kompanijom Plugsurfing, Volvo Cars eliminiše najčešće prepreke vozača električnih vozila, kao što su adekvatan pristup stanicama za punjenje i veoma fragmentirano evropsko tržište infrastrukture za punjenje. Ugovor sa kompanijom Plugsurfing, jednim od najvećih i najbrže rastućih agregatora mreža za punjenje u Evropi, omogućava vozačima da jednostavno pune svoje električne Volvo automobile, bez obzira na to gdje se nalaze na kontinentu, i ukida potrebu za velikim brojem pojedinačnih nacionalnih pretplata. Plugsurfing nalog, koji će biti povezan sa svakim električnim Volvo Recharge modelom u Evropi, daje pristup velikom broju mreža za punjenje u Evropi, omogućavajući putovanja preko granica u električnim vozilima bez problema. Plugsurfing platforma također omogućava i druge nove i uzbudljive servise u vezi sa punjenjem, koji se mogu kasnije dodati.

 

 

 

Korisnici će biti u mogućnosti da pune svoje automobile uz pomoć beskontaktne kartice za punjenje ili aplikacije na pametnom telefonu na bilo kojoj od preko 200.000 stanica koje podržava Plugsurfing u 38 evropskih država. Svako punjenje i plaćanje se obračunavaju na mjesečnom nivou, jer Plugsurfing ne obavezuje svoje korisnike na pretplatu za upotrebu servisa.

 

 

„Vaš Plugsurfing servis pokriva sve vaše potrebe za punjenjem i vožnjom: dnevni odlazak na posao, punjenje na lokaciji i duga putovanja,“ rekao je Bjorn Annwall, rukovodilac EMEA regije u kompaniji Volvo Cars. „Ova sloboda uma čini da vožnja električnog Volva bude još veće uživanje i potpuno bez briga“.

 

 

 

Preko Plugsurfing aplikacije na Android infotainment sistemu, vozači električnih Volvo automobila mogu filtrirati stanice za punjenje po lokaciji, dostupnosti u realnom vremenu i brzini punjenja. Aplikacija takođe prikazuje i informacije o cijenama za svaku stanicu, što proces čini jednostavnim i transparentnim.

 

 

 

Kao i kompanija Volvo Cars, Plugsurfing je također fokusiran na održivost dok nastavlja da širi svoju mrežu dobavljača, paralelno dajući prioritet dobavljačima koji koriste obnovljive izvore energije.

 

 

 

„Zajedno sa Volvo Cars, Plugsurfing posjeduje snažnu viziju održivosti i olakšavanja punjenja vozila“, navodi Anne Jalkala, generalni direktor kompanije Plugsurfing. „Zajedničkim radom sa Volvo Cars na širenju elektrifikacije mobilnosti i povezivanja vozača i energije, imamo za cilj da mobilnost nulte emisije postane realnost budućim generacijama vozača.“

 

 

Volvo Cars počinje sa puštanjem Plugsurfing servisa sa potpuno električnim modelom XC40 Recharge P8 kada isporuke krenu kasnije u toku ove godine.

 

 

XC40 Recharge P8 je prvi iz porodice potpuno električnih Volvo automobila i prvi potpuno električni automobil kompanije. XC40 Recharge P8 sa pogonom na sva četiri točka nudi autonomiju od preko 400 km (WLTP) po jednom punjenju i maksimalnu snagu od 408 konjskih snaga. Baterija se puni do 80 procenata svog kapaciteta za 40 minuta na DC brzoj infrastrukturi za punjenje.

 

 

U budućnosti Volvo Cars nastavlja sa lansiranjem sljedećih potpuno električnih modela. Do 2025. godine cilj je da od ukupne globalne prodaje 50 procenata budu potpuno električnih vozila, dok bi ostali trebalo da budu hibridi.

Datum objave: 13/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook