Naslovna > Vijesti > Šest potpuno novih električnih vozila

Jaguar i Land Rover

Šest potpuno novih električnih vozila

Novi šef Jaguara i Land Rovera predstavio je planove brenda, prema kojima će Land Rover lansirati šest potpuno novih električnih vozila u narednih pet godina, dok Jaguar postaje luksuzni EV brend...

Šest čisto električnih automobila stiže u narednih pet godina iz Land Roverove fabrike, potvrdio je novi nadolazeći izvršni direktor Thierry Bollore. Kao dio planova, Jaguar je unutar kompanije pozicioniran kao luksuzni brend isključivo električnih automobila do 2025. godine. U skladu sa tim, kasnije ove godine je trebalo da stigne električna limuzina XJ, ali ti planovi su za sada otkazani. Opsežne promjene zaista će stupiti na snagu kada je u pitanju Land Rover, jer će prvi potpuno električni model stići 2024. godine, a u narednih pet godina pojaviće se ukupno šest EV-ova britanske kompanije.

 

 


Planovi za Jaguar su nešto složeniji i zahtjevaju preokret dugoročnog projekta, prema kojem se XJ razvija u čisto električnu limuzinu. Iako se debi očekivao već ove godine, na to će se ipak morati malo sačekati. Prema saopštenju, Jaguar će doživjeti renesansu do sredine decenije kada će postati potpuno električni brend emocionalno privlačnog dizajna i naprednih tehnologija. Nema informacija šta će biti sa aktuelnim modelima poput XE, XF, E-Pace i F-Pace, ali vrlo vjerovatno bi mogli biti zamijenjeni novim električnim modelima oko 2025. godine.


Do 2030. godine Jaguar i Land Rover će ponuditi sve modele u ,,zelenim“ izvedbama. I dok će Jaguar biti ekskluzivan EV brend još pet godina prije toga, Land Rover bi trebalo do kraja decenije da prodaje 60% svojih vozila u električnim izdanjima.

Datum objave: 16/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook