Naslovna > Automobili > Subaru > Impreza > Šesta generacija kompaktnog modela sa sportskom RS opremom i 182 KS

Subaru Impreza

Šesta generacija kompaktnog modela sa sportskom RS opremom i 182 KS

RS je sportski, novi dodatak u liniji Impreza. Njegovo ime potiče od 2.5 RS iz '98. godine. Ova oprema dobija agresivniji izgled sa tamno sivim ukrasima na rešetki, bočnim pragovima, poklopcima retrovizora i 18-inčnim točkovima...

Subaru predstavlja šestu generaciju kompaktnog modela Impreza na ovogodišnjem salonu automobila u Los Anđelesu, što je prikladno zbog premijere prve generacije na događaju 1992. godine. Impreza 2024 dolazi u tri verzije: Base, Sport i RS. Base i Sport koriste 2,0-litarski bokser četverocilindarski motor koji proizvodi 152 konjske snage i 197 Nm obrtnog momenta. RS dobija 2,5-litarski bokser koji razvija 182 KS i 241 Nm obrtnog momenta. Sve verzije dolaze sa CVT mjenjačem. Verzija u kategorijama Sport i RS ima simulirani 8-brzinski režim sa unaprijed podešenim omjerima i ručicama za mijenjanje iza volana. Impreza nastavlja da bude standardna sa pogonom na sve točkove.

 

 

 


Šesta generacija Impreze je ekskluzivno dostupna kao hečbek sa petoro vrata, dok je u petoj generaciji postojala i limuzina sa četvoro vrata. Unutra su značajnije promjene. Nova Impreza je dostupna sa 11,6-inčnim portretno orijentisanim infotainment ekranom, koji podržava bežične verzije Apple Carplay i Android Auto. Za uzbudljivije iskustvo vožnje, Impreza dobija verziju elektronske letve servo upravljača sa dva zupčanika od WRX-a, a Subaru kaže da ovo rezultira boljim odzivom i direktnijim osjećajem pri okretanju volana.

 


Impreza dobija poboljšanu verziju brendove EyeSight tehnologije za pomoć vozaču. Ima šire vidno polje i može prepoznati bicikle i pješake na raskrsnicama. Vozila koja imaju detekciju mrtvog ugla uz pomoć pri zadržavanju trake i upozorenje na poprečni saobraćaj nazad dobijaju automatski sistem upravljanja u slučaju nužde.

Datum objave: 18/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook