Naslovna > Automobili > Fiat > 500X > Siguran u sebe

Fiat 500X za američko tržište

Siguran u sebe

Sve ukazuje na to da će novi Fiatov crosover 500X značajno povećati prodaju automobila ove marke na sjevernoameričkom tržištu ...

U grupaciji FIAT Chrysler Automobiles (FCA) smatraju da će krosover 500X doprineti značajnijem povećanju prodaje automobila italijanske marke na sjevernoameričkom tržištu i da će biti popularniji od modela 500. FIAT očekuje da će krosover 500X biti populaniji u SAD od modela 500, prije svega zato što je prostraniji, a to je nešto što kupci u Americi veoma cijene. U italijanskom proizvođaču su oprezni sa prognozama, i nisu želeli da iznesu procene o godišnjoj prodaji modela 500X.

 


Trenutno, FIAT u SAD godišnje isporuči svega 60.000 automobila, od ukupno 1,6 miliona vozila koliko ih kompanija proda u cijelom svijetu. Ovakav rezultat jedan od šefova FIAT-a, Olivier Francois, opisuje kao skroman, i vjeruje da će prodaja skočiti kada 500X stigne u američke prodajne salone u proljeće 2015. Smatra se da je će dobroj prodaji krosovera doprinijeti i opcioni pogon 4x4, naročito u oblastima SAD koje imaju dosta sniježnih padavina.

Datum objave: 25/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook