Naslovna > Teme > Sirovina u Rafineriju ulja Modriča ponovo stiže željeznicom

Nestro Grupa

Sirovina u Rafineriju ulja Modriča ponovo stiže željeznicom

„Rafinerija ulja Modriča" obnovila je saobraćajnu infrastrukturu, te omogućila snabdjevanje sirovinom Rafinerije putem željezničkog teretnog saobraćaja. Tako se nakon šest godina, u Rafineriju ulja Modriča sirovina ponovo doprema željezničkim putem...

Na taj način obezbijeđen je kontinuitet snabdijevanja kvalitetnim sirovinama, što dalje rafineriji daje značajnu konkurentsku prednost te pozitivno utiče na dugoročnost proizvodnje. U naredna dva mjeseca svakih 10 dana u Modriču će putem željezničkog sabraćaja biti dopremana sirovina u 20 teretnih vagona, nakon toga svi rezervoarni kapaciteti rafinerije biće u potpunosti popunjeni.

 

 

 

 

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča, najveće kompanije u regiji koja se bavi proizvodnjom motornih ulja, maziva i funkcionalnih tekućina, sačuvali su svoju poziciju na tržištima zahvaljujući kvalitetu koji odgovara specifikacijama, certifikatima i approval-ima (odobrenjima) vodećih svjetskih proizvođača automobila. Posljednja u nizu potvrda kvalitete proizvoda Rafinerije ulja Modriča stigla je i od Mercedes-Benza. Naime, njemački gigant sa pet approvela preporučuje korištenje ulja iz Modriče u svojim motorima posljednje generacije. Na dugoj listi proizvođača motora koji preporučuju korištenje proizvoda iz Rafinerije ulja Modriča uz Mercedes-Benz, su i BMW, Volkswagen i Opel iz putničkog programa vozila te iz komercijalnog i namjenskog programa Volvo, Renault, Man, Mack, Scania, Cummins, Caterpilar, Deutz i Global. Ovim odobrenjima se potvrđuje kvalitet proizvoda kao i kvalitet ispitivanja provedenih u Ispitnoj laboratoriji RUM-a, ali i daje preporuka za korištenje proizvoda u određenim tipovima vozila i motora.

 

 

 

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča prvi su izbor potrošača na domaćem tržištu, a izvozom pokrivaju velika evropska i svjetska tržišta od Njemačke, Slovenije i Hrvatske, preko Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Rumunije, Slovačke, pa do Grčke, Ukrajine, Rusije i Vijetnama. Regionalno tržište Hrvatske dodatno je obezbjeđeno prepoznatljivim brendovima ulja i maziva proizvedenim u Rafineriji ulja Modriča kroz saradnju sa novim partnerom Croduxom preko kojeg se vrši plasman proizvoda. Novina proizašla iz ove poslovne saradnje je i da Modrička Rafinerija vrši proizvodnju i punjenje njhovog brenda „Crodux Glass".

 

 

 

Nedavno je razvojno – istraživački tim razvio nov proizvod – „Dezinsept", dezinfikaciono sredstvo, namjenjeno za tehničku dezinfekciju i čišćenje radnih površina. Prve proizvedene količine novog proizvoda „Dezinsept" Rafinerija je donirala Republičkom štabu za vanredne situacije u cilju suzbijanja širenja korona virusa. Inače, ovo je 251 proizvod iz palete proizvoda Rafinerije ulja Modriča.

Datum objave: 06/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook