Naslovna > Vijesti > Skice novog malog crossovera

Škoda Kushaq

Skice novog malog crossovera

Škoda je nedavno objavila skice dizajna predstojećeg malog crossovera naziva Kushaq, koji će debitovati za mjesec dana, a prodavaće se isključivo na indijskom tržištu...

Novi mali crossover iz Češke biće predstavljen za mjesec dana, namijenjen je za tržište Indije, a dizajnersku inspiraciju crpi iz Vision IN koncepta. Škoda je sada prikazala skice na kojima se vidi u kojem dizajnerskom smjeru će ići mali crossover. Prema Škodinoj nomenklaturi i novi SUV koristi ,,pravila“ od ranije, gdje prvo slovo naziva mora biti K, a posljednje Q. Od koncepta do proizvodnje Kushaq je prošao kroz promjene kakve se i očekuju, veća svjetla i retrovizore, standardne ručke na vratima i manje modifikacije karoserije.

 

 


Osvjetljena maska sa konceptnog modela neće biti dio serijske verzije, a i veličina točkova je pala sa prvobitnih 19 inča radi boljeg prilagođavanja indijskim putevima. Kushaq je razvijen upravo u Indiji, gdje će se proizvoditi za lokalno tržište sa 95% tamo izgrađenih komponenti. Za osnovu koristiće se indijska verzija MQB A0 platforme, koja se u Evropi koristi za Škodu Kamiq, sa kojom dijeli i popriličan broj dizajnerskih nagovještaja. Dostupan isključivo sa prednjim pogonom, Kushaq će se prodavati sa benzinskim motorima od 1,0 i 1,5 litra. Detalji unutrašnjosti za sada nisu poznati, ali očekuje se nešto tradicionalniji pristup u odnosu na modernu zamisao konceptnog modela. Škoda i Volkswagen rade na dodatna tri modela za indijsko tržište koji će biti predstavljeni kasnije.

Datum objave: 19/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook