Naslovna > Teme > Škoda ima velike planove sa EV vozilima

Škoda

Škoda ima velike planove sa EV vozilima

Škoda će u bliskoj budućnosti predstaviti tri potpuno električna modela u tri različite klase. Pretpostavlja se da će se hatchback prodavati pod imenom Felicia E.

Škoda ne krije ambiciozne planove sa EV automobilima koji bi se trebali realizovati s početkom naredne dekade. U planu su modeli klase hatchback, coupe i SUV. Pretpostavlja se da će veliki električni SUV kada dođe na tržište postedati najskuplji model Škode u istoriji.
Kao prelazna faza ka potpuno elektrifikaciji može se smatrati model Superb Hybrid sa plug-in sistemom punjenja baterija. Ipak, prvo na tržište dolazi Citigo EV koji nije ništa drugo do tehnološki klon VW Up! –A EV koji se već može vidjeti na cestama.

 


Na ovogodišnjem izdanju Shanghai Motor Showa Škoda je izložila zanimljiv koncept Vision E koji otkriva u kojem će se smjeru kretati svi budući Škodini modeli sa električnim pogonom.
Svi EV modeli koncerna Volkswagen, bez obzira na brand, dolazit će na zajedničkoj MEB platformi koja je ciljano razvijena za potpuno električna i hybridna plug-in vozila.
Prvo vozilo na MEB platformi bit će VW ID što pak otkriva poštivanje stroge hijerarhije unutra koncerna. 

Datum objave: 13/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook