Naslovna > Automobili > Škoda > Kodiaq > Škoda Kodiaq Sportline

Škoda

Škoda Kodiaq Sportline

Odmah poslije predstavljanja Kodiaqa Scout Škoda je predstavila i verziju Kodiaq Sportline

Očigledno je da će Škoda u Ženevi imati jak nastup. Obzirom na uvertiru čini se da će na istaknutom mjestu biti model Kodiaq. Barem do sada za mart mjesec su pripremljene do sada nedostupne verzije Kodiaqa - Scout (or kojem smo već pisali) i Sportline.
Kodiaq Sportline će se od standardne verzije razlikovati po nešto agresivnije oblikovanim branicima, 19 inčnim točkovima kao standardnom opremom (odnosno 20 inčnim uz doplatu), drugačijom maskom motora, crnim kućištima vanjhimahjima.

 


Što se motora tiče ponuda će ostati ista. Benzinci 1.4 TSI sa 150 KS i 2.0 TSI sa 180 KS i dizelaš 2.0 TDI sa dva nivoa snage - 150 i 190 KS zadovoljiti će većinu ako ne i sve ukuse ciljane grupe kupaca. Sportline će serijski imati pogon na sva četiri točka i Adaptive, Dynamic Chassis Control.
Što se unutrašnjosti tiče tu su Alcantara presvlake, novi upravljač, aluminijske pedal, ambijentalno osvjetljenje, 9.2 inčni kolor displej ... U paketu dodatne opreme nalazi se cijeli niz dodataka koji su zaduženiz personal.
Cijena još nije objavljenja ...

 

Datum objave: 30/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook