Naslovna > Vijesti > Škoda Kodiaq spremna za predstavljanje

Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq spremna za predstavljanje

Škoda je već 13. put veliki sponzor najpoznatije biciklističke trke na svijetu Tour de France što će iskoristiti za otkrivanje velikog SUV-a Kodiaq.

Škodini dizajneri imaju pune ruke posla. Užurbano pripremaju model Kodiaq koji će javnosti, u nešto zamaskiranom stanju, biti otkriven u završnoj fazi Tour de Francea. Kodiaq će tom prilikom biti obljepljen raznim aplikacijama kako bi se pred objektivima fotoaparata izbjegli neki spscifični dizajnerski detalji.

 


Obzirom da je ''prava'' prezentacija zakazana za 1. septembar u Berlinu ovo maskiranje i otkrivanje u finišu Tour de Francea može se protumačiti kao zagrijavanje atmosfere a ne pravo sakrivanje podataka pred konkurencijom.
Šira će se javnost sa kodiaqom moći upoznati početkom oktobra na Pariz Motor Showu poslije kojeg slijedi postepena komercijalizacija na većim EU tržištima.
U ponudi motora nalazi se cijeli arsenal benzinskih i dizel motora. Iako se radi o SUV-u teške kategorije na raspolaganju će biti i verzija sa pogonom na samo prednju osovinu. Dobro informisani izvori informacija tvrde da će uz veliki kvalitet vozila cijena biti jedan od većih aduta...
 

Datum objave: 22/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook