Naslovna > Teme > Škoda obezbijedila deset bicikala

Porsche BH

Škoda obezbijedila deset bicikala

Nextbike sistem gradskih bicikala u BiH je zaživio prije dvije godine i već od prvog dana nailazi na odlične reakcije građana, dok je broj onih koji se odlučuju za bicikl kao prevozno sredstvo, naročito ljeti, sve veći...

Kompanija Porsche BH d.o.o. je sa brendom Škoda ponovo pokazala društvenu odgovornost i brigu za očuvanje životne sredine kupovinom deset novih Nextbike bicikala koji su stavljeni na raspolaganje građanima Sarajeva. Nextbike sistem gradskih bicikala u BiH je zaživio prije dvije godine i već od prvog dana nailazi na odlične reakcije građana, dok je broj onih koji se odlučuju za bicikl kao prevozno sredstvo, naročito u ljetnom periodu, svakim danom sve veći. Suvišno je govoriti o benefitima bicikliranja koji doprinose zdravlju čovjeka i očuvanju njegove životne okoline, a tu korist sve više prepoznaju društveno odgovorne organizacije poput marke Škoda, kao i gradske vlasti koje podstiču širenje i izgradnju biciklističkih staza u Sarajevu, ali i u drugim gradovima BiH.

 

 

„Škoda se u svojim počecima i sama bavila proizvodnjom bicikala i podrška biciklizmu je dio naše korporativne globalne strategije. Kao prvi bike sharing sistem u BiH, Nextbike je napravio važan korak u razvoju biciklizma i podizanju svijesti o svim prednostima koje bicikliranje omogućava. Ovih 10 bicikala su naša podrška razvoju Nextbike projekta, ali i doprinos razvoju pametnih rješenja u gradskoj infrastrukturi po uzoru na smart city koncepte“, poručili su iz marke Škoda. Iz Nextbike-a ističu da postoji velika potražnja građana Sarajeva za novim Nextbike lokacijama i biciklima, tako da će novih deset bicikala sa natpisom Škoda zasigurno biti maksimalno iskorišteni u predstojećoj sezoni.

Datum objave: 12/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook