Naslovna > Vijesti > Škoda objavila slike unutrašnjosti Kodiaqa

Škoda

Škoda objavila slike unutrašnjosti Kodiaqa

Iako je do službene premijere ostalo samo jedan dan iz centrale Škode stižu službene fotografije unutrašnjosti...

Odmah recimo da se na temeljima trenutno dostupnih fotografija može reći da unutrašnjost najvećeg Škodinog SUV-a ikada nema ama baš nikavih iznenađenja.
Paneli na vratima i volan bude asocijacije na poslovnu limuzinu Superb dok je ostatak kokpita preuzet iz nekih drugih modela VW koncerna. To se posebno odnosi na komande klime i multimedijalnog sistema. Varijacije na temu postoje ali je svima jasno da se Kodiaq ne donosi revoluciju na polju unutrašnjeg dizajna što je na kraju krajeva i očekivano.
Ono što je od nekakve avangardne maštovitosti važnije jeste ergonomija koja je po riječima Škodinih dizajnera, koji su radili pod budnim okom VW direktora, dovedena na trenutno najviši mogući nivo.

 


Dizajnerski je tim uspio na najbolji mogući način iskoristiti vanjske dimenzije: dužina 4,7 i širina 1,88 (sa sklopljenim vanjskim retrovizorima). Prostora za putnike i prtljagu ima u izobilju čak i u verziji sa tri reda sjedišta odnosno za Kodiaq u čijoj saobraćajnoj dozvoli piše da je dozvoljen transport 7 putnika.
U trenutno dostupnim informacijama piše da je zapremina prtljažnika varira od 720 do 2,065 litara.

 

 

 

 


Paketi opreme bit će vrlo bogati. Oni koji neće žaliti novaca za razne dodatke mogu računati na grijanje volana, specijalne naslone za spavanje, posebnu zaštitu djece kao i još najmanje 30 ''Simply Clever'' rješenja. 

Datum objave: 31/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook