Naslovna > Automobili > Škoda > Octavia > Škoda Octavia sa novim 1,5 TSI motorom

Škoda

Škoda Octavia sa novim 1,5 TSI motorom

Ranije predstavljeni VW – ov 1,5 litreni benzinac sa oznakom TSI od sada će biti dostupan i u redizajniranoj verziji Škode Octavia.

Za novi 1.5 litreni TSI inženjeri tvrde da je u svim segmentima znatno poboljšan u odnosu na 1,4 TSI kojeg nasljeđuje. Pomenuti je motor premijerno ugrađen u redizajniranog Golfa gdje se, barem do sada, pokazao u najboljem svjetlu. Maksimalna snaga od 150 KS uz pik obrtnog momenta od 250 Nm nagovještavaju da će se iu Octaviji odlično snaći.

 


Jedna od glavnih tehnoloških pikanterija je ACT sistem zadužen za gašenje dva cylindrical kada nema potrebe sa maksimalnim korištenjem potencijala motora. Uz ACT sistem i još cijeli niz drugih rješenja zaduženih za obaranje prosječne potrošnje fabrika obećava prosječnu potrošnju od 5,9 litara u kombiniranim uslovima vožnje. Novi motor serijski dolazi sa ručnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa s tim da se uz odgovarajuću nadoplatu može dobiti DSG sa stepenom prenosa više. Ubrzanje od 0 do 100 km / h traje 8.2 sekunde dok je maskimalna brzina solidnih 219 km / h.
Na nekim evropskim tržištima već je otvorena knjiga narudžbi. Do kraja godine Octavia sa 1,5 TSI motorom bit će dostupna na svim tržištima ...

 

Datum objave: 06/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook