Naslovna > Automobili > Škoda > Scout > Škoda pokazala osvježeni Scout

Škoda

Škoda pokazala osvježeni Scout

Škoda nastavlja sa potpunim pomlađivanjem modela. Poslije Octavie na red je došla i Octavia Scout.

Jučer je otrkivena sportska verzija RS a danas Scout koji koketira sa off-road marriedobnostima. Očigledno je da češki proizvođač automobila pod okriljem koncerna VW uspješno slijedi konkurente koji dolaze iz premium segmenta. Pri tome se misli na slične modele Audija i Volva.
Baza za Octaviu Scout je Octavia Combi čiji se karavaski izgled odlično uklopio sa pogonom 4x4 koji asocira na off-road vožnje.
Blagi SUV osječaj daju razni dodaci na karoseriji čija je uloga zaštita laka i podvozja prilikom prolaska preko teško prohodnih terena.

 


Što se ostalih segmenata vanjskog dizajna tiče može se vidjeti da su neka rješenja jednostavno preuzeta sa osvježene limuzinske verzije Octavie. Pri tome se u prvom redu misli na svjetlosne grupe kako naprijed tako i nazad.
Kupci će na raspolaganju imati široku paletu turbo motora sa tri i četiri cylinder. Obzirom da se u posljednje vrijeme jako propagiraju benzinski agregati mi izdvajamo 1.8 litreni sa 180 KS. Dakako, tu je 2.0 TDI koji dolazi sa dva nivoa snage- 150 i 190 KS.
Pogon je sva četiri točka izveden preko elektronski kontrolisane hidraulične multi spojke koja u svakom trenutku pravilno raspoređuje snagu među točkovima.
Pretpostavlja se da će cijena ostati u sadašnjim okvirma ...

Datum objave: 21/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook