Naslovna > Automobili > Škoda > Octavia > Škoda RS sa 245 KS

Škoda

Škoda RS sa 245 KS

Iako su službene fotografije redizajnirane Škode Octavie već objavljene ostaje nedorečeno nekoliko pitanja. Među njima je i ono o posebnoj verziji koja će imati motor snažan 245 KS.

Na Internetu su osvanule fotografije Škode RS koje u nekim detaljima razlikuju od onih koje su nedavno objavljenje. To je uzrokovalo nagađanja o još jačoj verziji. Navodno je riječ o novitetu koji bi trebao biti otkriven u narednih 24h.
Isti izvor navodi da bi maksimalna snaga trebala iznositi 245 KS. Naravno, motor TSI 2.0 ostaje isti kao osnova. Veća snaga dobit će se prvenstveno zbog ugradnje novog softvera. On kao takav podiže pritisak turbine ali ne previše.
Iako su mnogi mislili da će se snaga, po uzoru na Golf R, podići na 300 KS te da će pogon 4x4 biti u seriji izgleda da od toga neće biti ništa jer ipak treba poštovati hijerarhija unutra koncerna Volkswagen ...

 


Pretpostavlja se da će XDS difrencijal dolaziti bez nadoplate baš kao i 19 inčni točkovi. Ono što je vrlo interesantno jeste da je u seriji i Dynamic, Chassis Control sistem bez kojeg je veliku snagu teško kontrolisati. Pretpostavlja se da će ubrzanje od 0 do 100 km / h trajati 6,5 sekundi.
I pored toga bit će nezadovoljnih jer Škoda Superb sa motorom snažnim 280 KS isti zadatak savlada za 0,5 sekundi brže.
Pored navedenog '' šuška '' se io još jačoj top verziji sa dizel motorom koja je, pomalo iznenađujuće, postala najtraženija Škoda sa RS oznakom ...

 

Datum objave: 10/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook