Naslovna > Vijesti > Škoda Superb predstavljena u Bijeljini

Univerzal auto

Škoda Superb predstavljena u Bijeljini

Zastupnik za Škoda automobile u Bijeljini Univerzal auto svečano je predstavio novi model Škoda Superb, najluksuzniji automobil iz palete českog proizvođača. Svojim novim dizajnerskim stilom, proporcijama, prostranošću, inovativnom tehnologijom, i kvalitetom izrade, ovaj automobil se svrstava u sam vrh srednje klase ...

Nikada ranije Škoda nije u tolikoj mjeri implementirala svoje poznate "Simply Clever" koncepte. Čitav niz novih sistema za asistenciju i sigurnost koji su poznati iz viših klasa sada je dostupan za vožnju u Superbu sa više sigurnosti, zaštite okoline i udobnosti. Treća generacija Superba je ujedno snažnija nego ikada prije, ali je istovremeno i do 30 odsto ekonomičnija zahvaljujući novim EU6 motorima. Ovaj automobil nudi najviše u pogledu komfora, informativnosti i veza, sigurnosti, potrošnje goriva i performansi. Unutrašnji prostor i veličina prtljažnika od 625 litara su najveći u svojoj klasi.

 

U narednim godinama će češki proizvođač broj vozila prodanih u cijelom svijetu povećati na barem 1,5 milion godišnje. Škoda Superb se u gami modela ove marke nalazi od 2001. godine. Do danas je isporučeno više od 700.000 Superba prve i druge generacije. Time je dotični model jedno od najomiljenijih vozila automobilske srednje klase. Superb će na našem tržištu biti konkurentan i cijenom, pa za najpovoljniji model treba izdvojiti  48.000KM, a za najbolje opremljeni s najsnažnijim motorom  75.263 KM. Sve nam to govori kako ovaj nadasve kvalitetan česki proizvod ima blistavu budućnost na našem tržištu.

Datum objave: 19/11/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook