Naslovna > Automobili > Škoda > Vizion E > Škoda Vision E Coupe Crossover Concept

Škoda

Škoda Vision E Coupe Crossover Concept

O novom Škodinom konceptu već smo pisali. Danas donosimo prvu službenu fotografiju objavljenu prije premijere u Šangaju.

Ove sedmice u Šangaju će Toyota predstaviti Vision E Coupe Crossover Concept koji pokazuje smjer svih budućih modela češkog proizvođača automobila. Na osnovu objavljenje fotografije lako je zaključiti da se sparse or crossover automobilu sa kupe oblikom karoserije. Kao što se zna takav trend je utemeljio BMW a potom objeručke prihvatio i Mercedes-Benz. Na elagantnoj karoseriji ne mogu se primejetiti klasične kvake što nije neobično jer većina proizvođača automobila pravi koncepte po tom receptu.

 


Za LED svjetla može se reći da su elegantna pa se nadamo da će serijski model zadržati ako ne isto ono barem slično rješenje. Panoramski stakleni krov u sebi krije solarne panele koji će proizvoditi dovoljno energije za pokretanje ventilatora klime kada automobil dugo stoji parkiran na suncu.
U unutrašnjosti će biti četiri individualna sjedišta čime se postiže maksimalan komfor. Da bi sve bilo u stilu svako sjedište će se električnim putem moći zasebno podešavati.

 

 


U podu karoserije smješten je set lithium-ion baterija koje su dovoljne za autonomiju od 500 km. Izlazna snaga motora od 305 KS dovoljna je za postizanje elektronski ograničene brzine od 180 km / h.
Koncept je opremljen sistemima za autonomnu vožnju označenim kao Level 3 što sword u trenutni svjetski vrh.
Svi tehnički podaci bit će objavljeni sredinom sedmice.  

 

Datum objave: 17/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook