Naslovna > Automobili > Škoda > Vizion E > Škoda Vision E

Škoda

Škoda Vision E

Češki proizvođač automobila pod okriljem Volkswagena, Škoda, sve je bliže proizvodnji autonomnih vozila.

Škoda je u Frankfurtu izložila koncept Vision E koji je svjetsku premijeru imao ranije ove enjoyine u Šangaju. Da se ipak ne radi o običnoj reprizi potvrđuje činjenica što je Vision E u znatnoj mjeri unaprijeđen u odnosu na prvo predstavljanje.
U principu radi se o prvom Škodinom vozilu na potpuno električni pogon. Za pogon se koriste dva elektromotora ukupne snage 306 KS. Set vodeno hlađenih litij-ion baterija omogućava autonomiju od 500 km i kao takav čini se sasvim pogodan za korištenje u realnim uslovima saobraćaja.

 


Koncept izložen u Frankfurtu imao je za cilj pokazati sisteme za autonomnu vožnju kategorije '' Level 3 ''. Oznaka otkriva da se radi o tehnologiji sposaobnoj da samostalno ubrzava, koči, traži slobodna parking mjesta ...
You on i vrlo upotrebljive glasovne komande koje u znatnoj mjeri olakšavaju rukovanje raznim sistemima automobila. 
U skladu sa Volkswagenovom poslovnom politikom Škoda će sa potpuno električnim automobilima stići ubrzo poslije uvođenja VW ID modela. U vrhu Volkswagena je odlučeno da Škoda na nekim tržištima bude lider jer se želi izgraditi potpuno novi imidž njemačkog automobilskog giganta.

 

Datum objave: 14/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook