Naslovna > Vijesti > Škoda XC liga

Brdski biciklizam

Škoda XC liga

Nakon par godina pauze u biciklizam se ponovo uključila marka Škoda Bosna i Hercegovina , te će se u ovoj godini ponovo održati “Škoda XC liga”, odnosno Premijer liga u brdskom biciklizmu. Na taj način biciklistički klubovi su dobili snažnog partnera koji je prepoznao aktuelne trendove i koji podržava zdrav način života, sport i mlade ...

Utrke “Škoda XC lige” će se  održati u: Banja Luci (22. 5.), Vitezu (30. 7.), Sarajevu (28. 8.), Mostaru (4. 9.) i Tuzli (24. 9.) a za ukupan plasman bodovat će se i utrka Prvenstva BiH u brdskom biciklizmu. Utrke se organizuju po pravilima i kategorijama Biciklističkog saveza BiH, a pravo nastupa imaju svi licencirani takmičari. Posebnu kategoriju čini hobby program za rekreativce. Važno je naglasiti da utrke u Banja Luci i Sarajevu imaju UCI licencu i donose takmičarima UCI bodove.

 

Prva ovogodišnja utrka “Škoda XC lige” održava se na Banj Brdu kraj Banja Luke. Kategorije u muškoj konkurenciji Elite i U23 imaju status UCI C2 XCO. Pored ovih, takmiče se i sljedeće kategorije: Juniori i U17 i Veterani (muškarci) te Elite i Juniorke (žene). Suđenje će pratiti sudije Biciklističkog saveza BiH, a na stazi će biti obezbijeđena medicinska pomoć i GSS. Zvanični trening za takmičare omogućen je u subotu, 21. maja u 15,00 sati, a start prve utrke “Škoda XC lige” predviđen je za nedjelju, 22. maja u 11,00 sati.

 

Datum objave: 21/05/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook