Naslovna > Auto moto sport > „Skriveni oslonac”: nezaobilazni događaj „Mimo vidljivog” se vraća

Dugo očekivani nastavak dokumentarnog serijala brenda Alfa Romeo

„Skriveni oslonac”: nezaobilazni događaj „Mimo vidljivog” se vraća

Treći od pet digitalnih epizoda koje otkrivaju adrenalinsku i izazovnu dnevnu rutinu tima uključenog u najgledanije svjetsko takmičenje u moto sportu je sada dostupan...

Nakon uspjeha prve dvije epizode „Prije nego što krenemo“ “Before we hit the ground” i „Dobijeno povjerenje“ “Trust is gained”, dugo očekivani nastavak dokumentarnog serijala brenda Alfa Romeo, „Mimo vidljivog“, koji pruža uvid „iza scene i još dalje“ Alfa Romeo F1 tima ORLEN, je tu. Treća epizoda, pod nazivom „Skriveni oslonac“, vodi publiku do otkrića složene i manijakalne organizacije logističkih operacija tokom sezone Formule 1. Kompleksni brojevi, jedinice mjere i metrike se koriste za organizovanje transfera ljudi i materijala iz jednog dijela svijeta u drugi. Gostoprimstvo, boks i garaža u kojima se nalaze sportski podvizi tima se ponovo izgrađuju pred svaku trku, a onda se demontiraju nekoliko sati kasnije. Visoko specijalizovan tim koji se suočava sa dugim nemilosrdnim interkontinentalnim transportom, predvodi cijeli proces sa velikom vještinom i preciznošću, sa iscrpljujućim smjenama tokom kojih je potrebno oživjeti, a potom i demontirati odmah nakon, fizičke strukture u kojoj se održava najgledanije svjetsko takmičenje u moto sportu.

 

 

 

 

U trećoj epizodi, dakle, šira javnost će imati priliku da vidi šta se krije iza tih ključnih aktivnosti koje, iza reflektora, donose uzbuđenje Formule 1 na scenu. Počevši od brojki: od budžeta od 140 miliona evra, 15 odsto se izdvaja za logističke operacije, rukovanje materijalom i transport. Prošle sezone, oko 230 tona se transportovalo morskim putem, 40 tona vazdušnim putem, a ostatak se utovario u kamione i prebacio kopnenim putem. Pored toga, oko 100 članova tima, uključujući vozače, mehaničare, trenere, doktore, posvećeno ugostiteljsko osoblje i osoblje sektora za marketing i komunikacije, putuje na svaku trku za Veliku nagradu. Operacije su strateški planirane unaprijed: do decembra prethodne godine, 90 odsto cjelokupne logistike sljedeće sezone je finalizovano.

 

 

Kristijano Fiorio, menadžer Alfa Romeo F1 tima: „Veoma smo ponosni na ovaj projekat. Željeli smo da razgovaramo o temama koje su uglavnom nepoznate javnosti, a prije svega pokušali smo da predstavimo sve one ’nevidljive’ profesionalce koji su ključni u pogledu upravljanja timom. Logistika u Formuli 1 je impresivna, posebno kada se uzme u obzir da je striktno usmjerena samo na to da dva automobila ispolje svoj puni potencijal na stazama širom svijeta. Logistika je stoga ključni aspekt, a takođe i veliki posao koji se konstantno odvija za sutrašnjicu F1“.

 

 

Primarni cilj serijala „Mimo vidljivog” je pogled iza kulisa svijeta sačinjenog od adrenalina i performansi. Kada se semafori ugase na trkama za Veliku nagradu širom sveta, počinje veliki šou, najomiljenije takmičenje u moto sportu; sve ovo je postignuto zahvaljujući jednako uspešnim logističkim profesionalcima prikazanim u epizodi „Skriveni oslonac“, koja se emituje na zvaničnim društvenim medijima brenda Alfa Romeo kao i na YouTube kanalima.
 

Datum objave: 24/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook