Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Slatka privilegija samo za zaposlene

Lamborghini proizvodi med

Slatka privilegija samo za zaposlene

Lamborghini nije jedini proizvođač koji proizvodi med. Porsche je imao još veći pčelinjak sa otprilike 1,5 milion pčela. Tokom prve godine proizvodnje takozvanog Turbienchen proizvoda, Porsche je počeo sa otprilike 400 kg meda, koji je prodat u radnji marke u roku od nekoliko dana...

Lamborghini je sigurno najpoznatiji po svojim superautomobilima i srećom, postoje novi proizvodi koji su trenutno u razvoju pod nadzorom inženjera i test vozača iz Sant’Agata Bolognese. Međutim, kao i mnogi drugi proizvođači automobila, Lambo ima i sporedne poslove, uključujući biro za iznajmljivanje i finansije, prodavnice za prilagođavanje, centar za događaje i druge. Među njima je i proizvodnja meda, iako se ne prodaje.

 

 

 

 

U saopštenju za javnost u kojem se govori o stvarima koje Lamborghini radi da bi svoje poslovanje učinio održivijim, italijanski proizvođač automobila kaže da je postavio pčelinjak sa otprilike 600.000 pčela u svom Lamborghini parku još 2016. Svake godine kompanija proizvede oko 430 kilograma meda, koji se potom poklanja zaposlenima za Božić.

 

 

Još jedan proizvođač automobila sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Rolls-Royce, ima pčelinjak sa šest kolonija od oko 300.000 engleskih pčela. Prošle godine, luksuzna marka je čak zamolila svoje osoblje da volontiraju kao pčelari u sjedištu Rolls-Roycea u Goodwoodu, Zapadni Sussex, gdje se nalazi pčelinjak. Te pčele stvaraju ono što Rolls-Royce opisuje kao "Rolls-Royce od meda", iako je količina meda proizvedenog svake godine znatno ispod onoga što Porsche proizvodi.

 

Datum objave: 04/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook