Naslovna > Automobili > Fiat > Abarth > Slavljenički model 595 50th Anniversary Edition

Abarth u Frankfurtu

Slavljenički model 595 50th Anniversary Edition

50 godina od modela 595, Abarth je odlučio da obilježi na sajmu automobila u Frankfurtu slavljeničkim modelom, koji je već na prvi pogeled, osvojio mnoga srca...

50 godina od postojanja nekog automobila zaista nije mala stvar u svijetu automobilizma. Mnogi brendovi nisu moglii da proslave skromno,  a među njima se našao i Abarth, koji je odlučio da ovaj svoj rođendan proslave na pristojan način. Upravo oni su na sajmu automobila u Frankfurtu predstavili slavljeničku seriju svog uspješnog i popularnog modela, 595.

 

Model 595 50th Anniversary Edition je model koji će da bude izrađen u tek 299 primjeraka. Fiat je ovaj tuner automobil izuzetno primamljivo ušminkao i osvježio, baš kako i dolikuje jednom ovakvom brendu i njegovom automobilu.

 

Na prvi pogled možemo da primjetimo novu kombinaciju mat bijele boje, koja podsjeća na slavnu prošlost ovog modela. Ono što je još možda i primamljivije jeste 20 dodatnih ks koje je Abart 595 dobio, pa sada raspolaže sa ukupno 180 „konja“. Motor je takođe prilino dotjeran i jači. Vidljive su i 17-inčni naplatci, a tu je i novi „Record Monza“ izduvni sistem, koji mu doprinosi moćan zvuk.

 

Na unutrašnjost automobila takođe se obratila posebna pažnja. Kabina je presvučena crvenom kožom, a naglašeni su i pojedini detalji koji su u bijeloj boji sa crvenim šavovima. Upravljač takođe ima crvene elemente. Kada uđete u unutrašnjost kabine, ne možete a da ne primjetite znakov „595 50th Anniversary Edition“.

 

Prvi primjerci ovog automobila već su u prodaji, a samo oni najuporniji i najbrži moći će da sebi priušte jedan od 299 ovih modela, koliko ih je na raspolaganju. 

 

Datum objave: 16/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook