Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Sljedeća generacija dolazi sa većom karoserijom i u četiri verzije

Hyundai Kona

Sljedeća generacija dolazi sa većom karoserijom i u četiri verzije

Kupci će moći nabaviti novu Konu kao EV, hibrid, verziju sa tradicionalnim motorom motor sa unutrašn i sportski model N Line.

Hyundai Kona je imao svoj svjetski debi u Južnoj Koreji 2017. Sada je brend spreman da otkrije izgled nove generacije crossovera i to u četiri varijante: EV, hibridna, sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem i N Line. Dizajneri Hyundaija počeli su kreiranjem nove Kona EV, a zatim su taj izgled primijenili na druge verzije. Sprijeda, sve tri verzije dijele prepoznatljivu svjetlosnu traku duž ivice poklopca motora, a prednja svjetla su ispod ove trake u uglovima. Stil donjeg dijela maske je primarni faktor razlikovanja među modelima Kona. EV ima elemente nalik pikselima, a stil dijeli neke naznake s Hyundaijevim Ioniq vozilima. Standardno verzija sa SUS agregatom ima pravougaoni otvor u ovom prostoru, dok N Line ima agresivniji izgled upotrebom trapeznog elementa.

 

 

 


Sa strane, modeli Kona dijele sličan izgled. Hibridne i varijante sus motorima imaju obloge karoserije na krilima/branicima. EV i N linija zadržavaju ovaj dio u boji karoserije, a N Line ima zadnji spojler, srebrne bočne pragove i dostupne crne dijelove za poklopce retrovizora i krov. Zadnji dio odgovara prednjem tako što ima svjetlosnu traku koja se proteže preko hečbeka. Kao i prednja svjetla, i zadnja su u donjim uglovima.

 

 

 

Nova Kona EV duga je 4.355 milimetara, što je 150 milimetara više od postojećeg modela. Međuosovinsko rastojanje se povećava za 60 milimetara, a širina je do 25 milimetara. Unutra, nova Kona ima par ekrana od 12,3 inča koji dijele jedan okvir. Menjač je sada na stubu iza volana, a ispod velikih displeja, na centralnoj konzoli nalazi se par ventilacionih otvora i kontrole za HVAC sistem.

 

Datum objave: 20/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook