Naslovna > Automobili > Volvo > Slučajno otkriven novi Volvo XC40

Volvo

Slučajno otkriven novi Volvo XC40

Prije nekoliko dana krišom je snimljen novi Volvov SUV XC40. Sada objavljujemo brošuru koja je greškom ''procurila'' iz Mađarske.

Volvo je najavio službeno otkrivanje svog novog SUV-a označenoga kao XC40. Ranije su se na cestama širom Evrope mogli vidjeti pred serijski modeli kako se testiraju u uslovima realnog saobraćaja.
Prema posljednjim informacijama uzvoznik Volva iz Mađarske greškom je pustio propagandni materijal prije zakazanog termina. Na fotografiji se može vidjeti ono što smo i očekivali a to je zadržavanje dizajnerskog pravca, s vana i iznutra, koji već krasi veće modele – XC60 i XC90. Zbog toga se bez nekog logičnog razloga digla prašina pa smo mišljenja da je sve zapravo dobro režirano u pravcu zagrijavanja javnosti prije službene premijere.

 


Inače, Volvo XC40 nastao je platformi predviđenoj za kompaktna vozila pa će kao takav biti vrlo praktičan za svakodnevnu upotrebu.
U ponudi motora prvi će se put naći novi 1,5 litreni turbo benzinac sa tri cilindra. Uz ekonomične motore u ponudi će se naći i hybridna verzija sa sistemom plug-in punjenja baterija.
Kao glavni konkurenti navode se BMW X2 i Audi Q2...
Prvi primjerci kupcima će biti isporučeni s početkom iduće godine. 

 

Datum objave: 15/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook