Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Smart > Smart ForTwo Cabrio Brabus Edition #2 i ForFour Crosstown

Mercedes-Benz

Smart ForTwo Cabrio Brabus Edition #2 i ForFour Crosstown

Smart ForTwo Cabrio Brabus Edition #2 i ForFour Crosstown bit će spremni za sajam automobila u Ženevi iduće sedmice.

ForTwo Cabrio poslužio je kao baza za Brabus Edition #2. Dorade specifične za Brabus nikada nisu bile jeftine će maleni Smart u Brabus izdanju koštati 26,750 eura.
U odnosu na standardni model dolazi sportsko ogibljenje, specijalna siva boja karoserije, crveni krov i posebni aluminijski točkovi od 16 inča. Na prednjim točkovima su montirane gume 185/50 a na zadnjim 205/45.

 


U malenom gradskom automobilu nalazimo multifunkcionalni volan sa tri kraka i ''pedalama'' za promjenu stepeni prenosa. Tu su i sportske pedale, automatsko uključivanje svjetala, maglenke sa funkcijom ''corner light'', displej info sistema dijagonale 7 inča, električno sklapanje i grijanje vanjskih retrovizora i još mnogo toga.
Pogonski motor dolazi u vidu trocilindričnog turbo benzinca sa 90 KS. Snaga se na zadnje točkove prenosi preko DSG mjenjača sa 6 stepeni prenosa. Fabrički obećana prosječna potrošnja je 4,2 litara.
Druga novost je Smart ForFour Crosstown. Oznaka otkriva da se radi o verziji sa dodacima pogodnim za blaže off-road zadatke. Uređenje unutrašnjosti kao i još neki stilski detalji isti su kao na gore opisanom modelu.
Smart ForFour Crosstown dolazi sa manuelnim mjenjačem sa 5 stepeni prenosa. Potrošnja u odnosu na manji ForTwo je neznatno veća – 4,3 l/100 km.


 

Datum objave: 01/03/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook