Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Snažan motor i velika brzina

Chevrolet Corvette Z06

Snažan motor i velika brzina

Super brzi Chevroletov model Corvette Z06 snimljen je na u Nurburgringu, kako velikom brzinom juri popularnom stazom, uz neodoljivi zvuk moćnog agregata...

Nakon avgusta Corvette Z06 je drugi put testiran na najpoznatijoj stazi, sada je vozač iskoristio svu snagu i performanse automobila što je rezultiralo veoma brzom i bučnom vožnjom, na radost svih ljubitelja superautomobila. Glavno pitanje nakon ovog snimka je šta se tačno nalazi ispod poklopca motora. Najvjerovatniji odgovor je da Z06 koristi verziju motora trkaćeg automobila C8.R. Navodno se radi o 5,5-litarskom V8 motoru sa atmosferskim usisavanjem i bregastim osovinama, ukupne snage od oko 617 konjskih snaga, i čak 9.000 obrtaja u minuti.

 

 

 

 

 

Ovaj moćni pogonski sklop uparen je sa mjenjačem koji dolazi iz Tremeca i navodno ima kućište od magnezijuma. Video snimak pokazuje da je mjenjač sposoban za veoma brz i kratak prenos brzina. Z06 ima agresivnije tijelo sa većim prednjim razdjelnikom, i otvori na zadnjim blatobranima su veći nego na standardnoj Corvetti, dok straga četiri ispušne cijevi izlaze is središta repa. Za sada u javnosti se nisu pojavile fotografije unutrašnjosti ovog superautomobila, mada očekuje se sportski dizajn sa ojačanim sjedištima. Corvette Z06 će biti predstavljen 26. oktobra, ove godine ali će se u prodaji pojaviti tek 2023. godine. Takođe trenutno nema podataka koliko će kupci morati izdvojiti novca za ovaj model.

Datum objave: 15/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook