Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Snažni karavan već uhvaćen na testiranju

Mercedes C-Klasa

Snažni karavan već uhvaćen na testiranju

Iako je Mercedes tek prije nekoliko dana predstavio novu C-Klasu, ubrzo su počeli i sa testiranjem najsnažnijih AMG izdanja koja će sa novom generacijom koristiti četverocilndrični hibridni pogonski sistem...

Za petama nedavno objavljene nikad luksuznije C-Klase, našla se i snažna AMG izvedba koja je već primijećena u fazi testiranja i to u obliku karavana. Iako je testni model prekriven zaštitnom folijom nema sumnje da se radi o AMG C63 modelu, prije svega zahvaljujući moćnijoj karoseriji, sportskom braniku i prepoznatljivim AMG četverostrukim izduvnim sistemom. Ipak, najveća novina moćnog AMG-a jeste vjerovatnoća da će se odreći 4,0-litarskog V8 motora iz aktuelnog modela u korist 2,0-litarskog četverocilindričnog motora potpomognut elektromotorom.

 

 


Aktuelna 2,0-litrena AMG opcija može se pronaći u A45 S AMG modelu koji raspolaže sa 420 KS. Moguće je da ovaj motor ima još potencijalna, ali najvjerovatnije će dodatnu snagu crpiti iz pomenutog elektromotora kako bi premašio aktuelnih 510 KS u C63 AMG modelu i tako nadoknadio dodatnu masu zbog hibridnog pogonskog sklopa. Novi C63 AMG imaće najvjerovatnije Mercedesov 4Matic pogon na sva četiri točka ali sa specifičnom AMG kalibracijom, kao kod aktuelnog E63 modela. To znači da se prednja osovina može odvojiti u zavisnosti od režima vožnje. Naravno, snažni karavan mora da ponudi praktičnost kao i performanse, pa se očekuje automobil sa 490 litara zapremine prtljažnika. Više informacija biće dostupno u narednom periodu, a dolazak AMG-a zakazan je za 2022. godinu.

Datum objave: 26/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook