Naslovna > Automobili > Volkswagen > Scirocco > Snažniji Scirocco GTS

Volkswagen

Snažniji Scirocco GTS

Volkswagen je predstavio novi model Scirocco GTS koji je uz 2.0 litarski motor dobio dodatnih 10 konjskih snaga …

Do sada najsnažniji u ponudi bio je Scirocco 2.0 TSI čiji je dvolitarski četverocilindarski turbo-benzinski motor u početku razvijao 200, a nešto kasnije 210 KS. Sada iz iste motorne konfiguracije Scirocco GTS nudi 220 KS i to u kombinaciji sa ručnim 6-stepenim mjenjačem, od 0 do 100 km/h stiže za 6,5 sekundi. Maksimalna brzina automobila iznosi 246 km/h.

 

Što se spoljašnjeg izgleda tiče prepoznatljiv je po 18-inčnim Norwich aluminijskim felgama čije su kočne čeljusti crvene boje, a kupci će uz doplatu moći uzeti i 19-inčne Lugano felge. U dio serijske opreme GTS-a spadaju i R-Line karoserijske komponente koje uključuju drugačije dizajnirane odbojnike, posebne obloge pragova, krovni spojler i zadnji difuzor zraka. Zanimljivo je da su u Volkswagenu željeli da naprave podsjetnik na Scirocco GTS iz 1982. godine, pa su tako odlučili da kućišta vanjskih retrovizora GTS-a iz 2015. godine budu obojena crnom bojom. Šest boja karoserije koje će biti u ponudi su: Flash crvena, Pure bijela, Oryx bijela, Urano siva, Indium siva i Deep crna.

 

Sportskom izgledu su doprinijeli trotaktni upravljač, sportska sjedišta, papučice od nehrđajućeg čelika i karakteristična „loptica za golf“ na ručici mjenjača. U nekim momentima korištena je piano crna plastika, kao i par hromiranih detalja. Crna koža dominira u unutrašnjosti kao i pokretni stakleni krov i bixenon svjetla koja spadaju u opcionu opremu.

 

Datum objave: 20/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook