Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Snimljen na stazi stazi u Nurburgringu

BMW M2

Snimljen na stazi stazi u Nurburgringu

Prototip nove generacije BMW-ovog performantnog modela M2, snimljen je prilikom testiranja u „Zelenom paklu“, što je prvi put da javnost može da vidi ovaj automobil tokom vožnje...

Ranije ove godine bavarski proizvođač automobila predstavio je novu generaciju Serije 2 Kupea, a po standardnom običaju sada slijedi lansiranje performantne i moćnije verzije sa oznakom M2. Prototip modela nove generacije M2 i ranije se pojavljivao u javnosti preko špijunskih fotografija, ali sada je prvi put dostupan i video snimak ovog automobila tokom testiranja na stazi u Nurburgringu. Automobil sa video snimka u potpunosti je prekriven kamuflažnom maskom, naročito prednji dio vozila gdje još nema jasnih naznaka kakav tačno bi mogao biti završni dizajn  maske hladnjaka, sistema osvjetljenja niti branika.

 

 

 

 

 

Međutim nezvanične informacije govore da bi se nova generacija M2 trebala značajno razlikovati od standardnog modela Serije 2 Kupea. Najzanimljivija stvar na videu nije posmatranje spoljašnjeg izgleda ovog modela, već osluškivanje njegovog rada tokom vožnje. Zvuk motora i zvukovi prilikom promjena stepeni prenosa i dodavanja gasa daju naslutiti o mehaničkim postavkama novog M2 Kupea. Tako se na osnovu ovog videa čini da je ispod poklopca motora kod modela sa snimka moćni V-6 agregat, koji bi trebao imati snagu od 450 konjskih KS i nešto više od 542 Nm obrtnog momenta. Takođe, stvar koja se možda neće svidjeti ljubitljima standardnih BMW modela je činjenica da ovaj prototip najvjerovatnije  šalje snagu na zadnje točkove putem automatskog mjenjača.  Međutim, to ne umanjuje mogućnost da još uvijek postoji šansa da u ponudi budu i druge verzije sa manuelnim mjenjačom ili drugačijim pogonom. Prema informacijama, nova generacija M2 modela bi trebala biti zvanično predstavljena na ljeto naredne, 2022. godine, a nedugo zatim bi trebala biti i puštena u prodaju. Za sada nema podataka i cijeni ovog automobila, sve će zavisiti od dostupnih paketa opreme i mehaničkih sklopova.

Datum objave: 30/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook