Naslovna > Automobili > Hyundai > Sonata > Solarna limuzina
FOTO GALERIJA (17)

Hyundai Sonata Hybrid 2020

Solarna limuzina

Nova generacija Huyndai Sonate je debitovala prošle godine na tržištu Južne Koreje, a sada je na sajmu automobila u Čikagu predstavljena hibridna varijanta...

 

Predstavljeni model Sonata Hybrid opremljena je pogonskim sklopom koji čini dvolitarski četvorocilindrični agregat sa 150 KS i 189 Nm obrtnog momenta i električni motor koji dodaje još 51 KS i i 205 Nm obrtnog momenta. Ovo omogućava ukupnu jačinu od 192 KS koja se prenosi na točkove putem šestostepene automatske transmisije sa Hyundai Active Shift Control sistemom koji smanjuje vrijeme izmjene brzine za 30%. Prema Hyundaijevoj procjeni, ovaj ekološki prihvatljiva Sonata ima deklarisanu potrošnju od 4,7 litara na pređenih 100 kilometara u gradskim uslovima vožnje, 4,3 litre prilikom vožnje na otvorenosj cesti i 4,5 litara pri kombinovanoj vožnji. Takođe, ovaj kombinovani pogon omogućava Sonati prelazak ukupno 1044 kilometra sa punim rezervoarom i baterijom.

 

 

Kako bi se poboljšale performanse Sonata Hybrid posjeduje solarni panel na krovu za ponovno punjenje baterija. Prema tvrdnjama proizvođača, ova tehnologija omogućava prelazak dodanih nekoliko kilometara, odnosno tokom godine bi povećao ukupnu cifru na 1127 pređenih kilometara sa jednim punjenjem. U kabini se nalazi standardni infotaiment sistem sa ekranom od 8 inča, a opcionalno je dostupan i 10,23-inčni displej i 12,3-inčna digitalna instrument tabla. U standardnom paketu ove Hyundai Sonate Hybrid se nalazi pregršt asistencija vozaču i bezbjedonosnih sistema najnovije generacije.

Datum objave: 07/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook