Naslovna > Vijesti > Spajanje kompanija FCA i PSA je završeno

FCA i PSA

Spajanje kompanija FCA i PSA je završeno

Spajanje kompanija Peugeot S.A. (PSA grupa) i Fiat Chrysler Automobiles N.V (FCA) koje vodi ka formiranju kompanije Stellantis, stupilo je na snagu...

U nedavnom saopštenju FCA grupe navodi se da je završeno spajanje FCA i PSA grupe iz kojeg će se formirati kompanija Stellantis. Novi veliki koncern nazvan Stellantis podržan je od strane 99 glasova investitora. Kao što je prethodno najavljeno, trgovanje običnim akcijama kompanije Stellantis će početi u ponedeljak 18.01.2021. godine na Euronext berzi u Parizu i berzi Mercato Telematico Azionario u Milanu i u utorak, 19.01.2021. godine na Njujorškoj berzi pod berzanskom oznakom „STLA“.

 

 


Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je globalni proizvođač automobila koji dizajnira, izrađuje, proizvodi i prodaje vozila sa portfoliom uzbudljivih brendova, među kojima su Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram i Maserati. FCA takođe prodaje dijelove i usluge pod brendom Mopar i radi u sektorima komponenti i proizvodnih sistema pod brendovima Comau i Teksid. FCA zapošljava blizu 200,000 ljudi širom sveta.
Grupa PSA kreira jedinstvena automobilska iskustva i isporučuje rješenja za mobilnost koja ispunjavaju očekivanja svih kupaca. Grupa ima pet auto brendova, Peugeot, Citroën, DS, Opel i Vauxhall i pruža širok izbor pametnih i usluga mobilnosti pod brendom Free2Move. Njen strateški plan „Push to Pass“ predstavlja prvi korak ka realizaciji vizije grupe da postane „globalni proizvođač automobila i vodeći pružalac mobilnosti koji ostvaruje veze sa kupcima koje traju čitav život“. Rani inovator na polju autonomnih i povezanih automobila, Groupe PSA takođe učestvuje u aktivnostima finansiranja preko PSA banke( Banque PSA Finance) i prisutna je u automobilskoj opremi preko kompanije Faurecia.

Datum objave: 18/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook