Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Specijalno izdanje „20 Years“ oborilo rekord na Nürburgring-u

VW Golf R

Specijalno izdanje „20 Years“ oborilo rekord na Nürburgring-u

Njemački proizvođač automobila pronašao je način da proda ovu najsnažniju verziju do sada, jer kako tvrde, "štoperica govori sve"...

Volkswagen Golf R “20 Years” specijalno izdanje možda košta više od BMW-a serije 5 u Njemačkoj, ali nije bez razloga, na kraju krajeva, to je najbrži član Volkswagen R porodice oko kultne Nürburgring staze. Dakle, novi Golf R “20 Years” nije samo jubilejno vozilo sa pogonom na sve točkove, R-Performance paketom i R-Performance Torque Vectoring-om, jer je poboljšao trenutno vrijeme kruga Golfa R za četiri sekunde. Sada je sat stao na 7:47,31 minuta, na verziji legendarne trkačke staze od 20.832 km.

 

 

 


Možda nije sve zbog vještine vozača, jer ograničeno izdanje Golf R takođe ima dodatne pogodnosti. Za početak, standardna snaga motora je nešto veća od 333 KS, optimizovana je dinamika vožnje i sposoban je da ubrza do 100 km/h za 4,6 sekundi do maksimalne brzine. Osim toga, sve tehničke vještine postaju sve bolje u kombinaciji s Driving Dynamics Manager-om.

 

 

 

 

Vozač je odabrao dodatni “Specijalni” profil vožnje (nova je i opcija “Drift”), a Golf R je postigao brzine od skoro 240 km/h  i 265 km/h oko određenih zanimljivih tačaka, kao što su grb „Schwedenkreuz“ i „Döttinger Höhe“.

Datum objave: 23/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook