Naslovna > Vijesti > Specijalno izdanje inspirisano Louvre muzejom

DS 7

Specijalno izdanje inspirisano Louvre muzejom

Francuski proizvođač luksuznih automobila DS izbacio je specijalno izdanje svog SUV-a, koje je kreirano u saradnji sa Louvreom i sadrži neke jedinstvene stilske karakteristike inspirisane muzejom...

Novi DS 7  Crossback Louvre posebno je izdanje ovog SUV-a, koji je dizajniran u saradnji sa čuvenom francuskom umjetničkom galerijom. Dostupan je za naručivanje po cijeni od 45,530  funti, a prve isporuke se očekuju u januaru ove godine. Otkako je DS postao sopstveni jedinstveni brend još 2015. godine, proizođač je pokrovitelj Louvre mozeja, a kompanija navodi da upravo ovaj model naglašava to partnerstvo. Zanimljivo, svaki DS 7 Crossback Louvre model dolazi sa jedinstvenim podmenijem unutar svog 12-inčnog infotainment sistema, nazvan ,,A Day at the Louvre“, odnosno ,,Dan u Louvreu“. Kupci mogu da koriste ekran osjetljiv na dodir za pregled 182 fotografije portreta i skulptura iz muzejske kolekcije.

 

 


Poznata djela kao što su portret Mona Lize Leonarda Da Vinčija ili Svadba u Kani Veronesea dio su paketa, a svaki od njih prati četverominutni podcast koji govori o istoriji samog djela. DS takođe kaže da spoljašnjost SUV-a crpi inspiraciju Louvre piramide koja je dizajnirana od strane Leoh Minga, sa jedinstvenim oznakama na poklopcu motora i vratima prtljažnika, a tu je i posebno kreiran par retrovizora. Eksterijer je upotpunjen sa setom aluminijumskih naplataka od 20 inča i sjajnom oblogom maske hladnjaka. Kupci takođe imaju mogućnost izbora između tri završne boje - Ink Blue, Perla Nera Black i Platinum Grey.


Enterijer dobija još nekoliko kozmetičkih dorada inspirisanih galerijom, uključujući kontrole za ventilaciju koje su u obliku piramide. Ispod poklopca motora našao se 1,6-litarski četverocilindrični benzski potor PSA grupacije koji razvija 222 KS i 300 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa osmostepenim automatskim mjenjačem, a u DS-u tvrde da je SUV-u potrebno 8,3 sekunde za ubrzanje od 0-100 km/h. Dodatna zanimljiva pogodnost za kupce jeste kartica ,,Prijatelji Louvrea“, koja omogućava neograničen ulazak u muzej na godinu dana. Propusnica omogućava pristup svim stalnim i privremenim postavkama galerija, kao i nacionalnom muzeju Eugene-Delacroix.

Datum objave: 23/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook