Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Specijalno izdanje ljubiteljima avanture

Toyota Yaris Cross

Specijalno izdanje ljubiteljima avanture

Toyota je predstavila Yaris Cross Adventure izdanje, specijalni model namijenjen svima onima koji slobodno vrijeme vole da provedu u istraživanju prirode vozeći i van asfalta...

Toyota Yaris Cross se prvi put pojavila prije skoro godinu dana i već tada je dobila vizuelnu nadogradnju u vidu Gazoo Racing tretmana. U ponudi se neće naći performansna verzija, ali jedan drugi model će se pridružiti Yaris Cross liniji i to pod nazivom Adventure. Kao što se već može zaključiti riječ je o najsposobnijem Yarisu, te je kao takav namijenjen za istraživanje okruženja i van asfalta. Vizuelno se Adventure model lako prepoznaje po zaštitnoj ploči zadnjeg branika i novom difuzoru naprijed. Tu su i srebrni krovni nosači i 18-inčni aluminijumski naplatci sa tamno sivom završnom obradom.

 

 


Terenska atmosfera prenijeta je i u enterijer instaliranjem dodatnih kravirsko-crnih elemenata, crnih obloga i specijalnih sjedišta. Toyota će takođe uskoro lansirati ograničenu seriju Premiere Edition zasnovan na Yaris Cross Dynamic modelu, a specijalno izdanje biće dostupno samo 12 mjeseci od izlaska automobila. Nadogradnje u odnosu na standardni modelu uključuju kožna sjedišta, head-up displej, dvobojnu kombinaciju i jedinstveni set 18-inčnih naplataka.

 


Ispod kože nema promjena, pa će Yaris Cross Adventure biti dostupan sa pogonom na sva četiri točka uz hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 1,5-litarskog benzinskog motora i elektromotora. Sa snagom od 116 KS, neće se moći pohvaliti sa vrhunskim performansama, ali biće i više nego dovoljno za uzbudljive avanture koje će mali crossover donijeti. Prednarudžbe će krenuti u drugoj polovini godine, a prve isporuke očekuju se u septembru 2021. godine.

Datum objave: 30/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook