Naslovna > Automobili > Ford > F-150 > Specijalno izdanje povodom 75 godina kamiona F-serije

Ford F-150 Heritage Edition 2023

Specijalno izdanje povodom 75 godina kamiona F-serije

U 2023. će takođe biti predstavljen i dugo očekivani Raptor R, za koji se vjeruje da ima 5,2-litarski V8 sa kompresorom iz Mustang Shelby GT500...

Ford proslavlja 75 godina proizvodnje F serije Heritage izdanjem. Zasnovan je na modelu F-150 u XLT nivou opreme i dolazi sa nekim retro detaljima koji potiču iz 1970-ih i 1980-ih. Konkretno, može biti obojen u dvije boje gdje krov, stubovi, odbojnici, vrata i donji dio karoserije dolaze u jednoj boji, dok se druga nijansa koristi za srednji dio. Kupci će moći birati između sljedećih pet kombinacija: Rase Red središnji dio, s gornjim i donjim Carbonized Gray, Atlas Blue središnji dio, sa gornjim i donjim ahat crnim, Antimaterija plava središnji dio, sa gornjim i donjim karbonizirano sivim, Središnji dio lavine, sa gornjim i donjim ahat crnim, Površina 51 srednjeg presjeka, sa gornjim i donjim ahat crnim.

 

 

 


Što se unutrašnjosti tiče, Ford ga je malo poboljšao dajući 2023 Fordu F-150 Heritage Edition posebnu oblogu sjedišta. Kabina je u sivoj i crnoj boji, sa centralnim naslonom za ruke sa izvezenim logom koji označava da je kamion više od običnog XLT-a. Tu je i „uskršnje jaje“ jer je proizvođač automobila Dearborn stavio bijeli logotip "75 godina" u gornji središnji dio vjetrobranskog stakla. Pojavljuje se i na infotainment ekranu kada je kamion upaljen.

 

 

 

Ford će početi primati narudžbe za 2023. F-150 Heritage Edition od sredine jula kada planira objaviti detalje o cijenama. Za referencu - model 2022 XLT počinje od 38.515 dolara bez troškova za odredište.

Datum objave: 27/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook