Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Specijalno izdanje za 75. godišnjicu kultnog off-roadera

Land Rover Defender

Specijalno izdanje za 75. godišnjicu kultnog off-roadera

Ispod poklopca motora nema nikakvih promjena, tu robusni SUV zadržava benzinske P400 i D300 dizel blage hibridne motore kojima se pridružio P400e plug-in hibridni pogon. Cijene u Velikoj Britaniji počinju od 85.995 za Defender 90 i od 89.995 funti za 110...

Nekoliko je kultnih automobila još uvijek u proizvodnji, a Land Rover Defender je svakako jedan od njih. Land Rover je predstavio seriju I na sajmu automobila u Amsterdamu davne 1948. godine, što znači da će terenski automobil sljedeće godine proslaviti 75. rođendan. Kako bi obilježila nadolazeću važnu prekretnicu, britanska marka u vlasništvu Tata Motorsa lansira model ograničene serije dostupan u verzijama 90 s dvoja vrata i 110 s četvero vrata.

 

 

 


SUV koji ide bilo gdje dolazi obojen u Grasmere zelenu boju, koja se proteže skroz do točkova, kao i unutar kabine za instrument tablu i tapacire na vratima. Da bi se razlikovao od običnog Defendera, Land Rover stavlja specijalnu naljepnicu „75 godina“ na vrata prtljažnika ispod ručke. Sjedišta dolaze umotana u ono što LR naziva Resist Ebony, dok je centralna konzola prekrivena Robustec materijalom za koji se tvrdi da je najrobusnija tkanina dostupna za vozilo.

 

 

Defender 75 Ograničena serija je bazirana na izdašno opremljenom HSE nivou, što znači da kupac dobija široku lepezu opreme. To uključuje matrix LED prednja svjetla, kameru od 360 stepeni, head-up displej, bežični punjač za pametne telefone, trozonsku kontrolu klime, memoriju sjedišta i 11,4-inčni Pivi Pro infotainment. Standardno dolazi sa sklapajućim krovom od tkanine, ali opciono se može izabrati klizni panoramski krov.

Datum objave: 15/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook