Naslovna > David Brown Automotive > Speedback > Speedback Silverstone sa 600 KS
FOTO GALERIJA (22)

David Brown Automotive

Speedback Silverstone sa 600 KS

Biće proizvedeno samo 10 primjeraka ovog ručno izrađenog automobila koji izgleda kao da je upravo izašao iz James Bond garaže.

David Brown Automotive  je radionica iz Velike Britanije poznata po izradi maloserijskih automobila. Izvana, Speedback Silverstone retro izgleda ima aluminijsku karoseriju u metalik boji i veliki broj detalja od hroma. Unutrašnjost je urađena u najfinijoj smeđoj koži, a izgleda kao u Bondovom filmu “Goldfinger” iz 1964. godine. U stvari, cijeli automobil oživljava duh Aston Martina DB5, jednog od najprepoznatljivijih Bondovih automobila. Jedino moderne svjetlosne grupe pokazuju da se radi o automobilu novije izrade, ali je utisak koji karoserija ostavlja i dalje “oldcshool” retro. Ovaj dvosjed je da sobom ponio neke elemente unutrašnjosti iza prednjih sjedišta direktno sa prethodnog Speedback GT modela. Pod poklopcem motora se nalazi 5.0 litarski V8 motor opremljen twin-scroll superchargerom a snaga se prenosi na zadnje točkove putem automatskog mjenjača sa 6 stepeni prenosa.

 

Pogonska jedinica isporučuje velikih 600 KS uz 766 Nm obrtnog momenta, pa ovako motorizovani Speedback ubrzava do 100 km/h za 4.2 sekunde i hvata maksimalnih 250 km/h. Ove cifre nisu baš retro, uključujući i navedenu cijenu od 861.000 dolara. Pogledajte galeriju fotografija, nama automobil izgleda spektakularno...

Datum objave: 09/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook