Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Špijunske fotografije iz Skandinavije

Turbo S Porsche 911 - model za 2020.

Špijunske fotografije iz Skandinavije

Negdje na zaleđenim cestama Skandinavije, špijunski fotografi su uspjeli napraviti slike sa testiranja modela 911 Turbo S Coupe generacije 992.

Informacije koje su u međuvremenu procurile u javnost potvrđuju da će se cijela proizvodna linija serije 911 odreći atmosferskih varijanti motora čak i za model GT3,  a u ponudi će biti i hibridna opcija pogona. Prednji dio automobila nije puno promjenjen, ali je zadnji dio  dosta viši, po uzoru na legendarni model Speedster iz 1954. godine. Širi zadnji lukovi iznad točkova i aktivno zadnje krilo opravdavaju informaciju o 630 KS snažnom Turbo S modelu, dok bi standardni model 911 Turbo raspolagao sa 593 KS. Ubrzanje do 100 km/h ispod 3 sekunde i 30 KS više u odnosu na konkurentski Ferrari 488 GTB je ono što inženjeri najviše žele postići sa Turbo S modelom, pa je i šasija pretrpila promjene u cilju povećanja širine zadnjeg traga točkova i poboljšanja stabilnosti.

 

Pretpostavlja se da će dužina automobila  ostati ista, ali je sigurno da će se koristiti modularna MMB struktura na kojoj  će biti izrađeni budući Boxter i Cayman, kao konkurencija Audiju R8 i Lamborghiniju Huracan. Za 2020. godinu iz kompanije Porsche su najavili električni model Mission E sa ubrzanjem boljim od Turbo S modela, a  nama za sada ostaje da sačekamo i vidimo šta su to inžinjeri iz Zuffenhausena radili ovih dana Skandinaviji...

Datum objave: 03/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook