Naslovna > Automobili > Audi > S3 > Sportback i sedan sa S3 bedžom

Audi S3

Sportback i sedan sa S3 bedžom

Dinamični duo iz Ingolstadta zvanično prikazan sa agresivnijim izgledom i snagom od 306 KS...

Audi je još u februaru ove godine dao mali nagovještaj kako će izgledati nabrijane S3 verzije, a sada su i zvanično prikazane. Začinjeni hatchback i sedan donose agresivniji izgled čemu doprinose veći otvori za ventilaciju i četverostruke ispušne cijevi. U srcu oba modela nalazi se već isprobani 2,0-litreni turbo motor sa 306 KS i 400 Nm obrtnog momenta, a sva snaga se prenosi na quattro pogon uz automatski sedmostepeni S Tronic mjenjač. Bez obzira o kojoj karoserijskoj formi se radi, S3 ubrzava od 0-100 km/h za 4,8 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

 

 

 

U poređenju sa standardnim A3 modelom, S verzija je bliža zemlji za 15 milimetara, a standardno dolazi sa aluminijumskim naplatcima od 18 inča. Opcionalno se može doplatiti za 19-inčne alu. naplatke, kao i za Matrix LED svjetla koja dolaze sa 15 individualnih LED segmenata. Kao u slučaju eksterijera, i enterijer je dobio suptilne promjene u odnosu na A3, a najočitija promjena dolazi u vidu sportskih sjedišta i upravljača sa ravnim donjim dijelom koji je ekskluzivan za S3 model. U serijskoj opremi Audi S3 će se isporučivati sa digitalnom instrument tablom od 10,25”, a opcionalno će biti dostupan i 12,3-inčni virtuelni kokpit. Najnoviji Audijev MMI infotainment dolazi na 10,1-inčnom ekranu osjetljivom na dodir sa dodatnim funkcijama i bržim odzivom.

 

 

Na starom kontinentu, novi Audi S3 će se naći u prodaji kasnije ovog mjeseca, dok se prve isporuke očekuju u oktobru ove godine. Na Njemačkom tržištu, S3 sportback kreće od 46,302 eura, dok je sedan nešto skuplji i kreće od 47,179 eura. Posebna verzija ,,Edition One” dolazi u piton žutoj boji za hatchback i tango crvenoj boji u sedan izvedbi, kotrlja se na 19-inčnim aluminijumskim naplatcima, a ukrašena je sa crnim akcentima i posebnim ,,Nappa” kožnim sjedištima. Preostale verzije Audija A3 su i dalje u razvoju uključujući još jače RS 3 modele kao i plug-in hibridni model koji će vjerovatno biti dostupan i u hatchback i u sedan izdanju.

 

Datum objave: 11/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook