Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Sportista koji obećava

Porsche 911 Turbo 2021.

Sportista koji obećava

Porsche je predstavio novi 911 Turbo, a iako se najnovije varijante Coupea i Cabrioleta nalaze za stepen ispod modela S, njihove karakteristike dosta obećavaju...

Novi 911 Turbo je opremljen sa 3,8-litarskim twin-turbo šestocilindričnim Boxter agregatom koji isporučuje 572 KS pri 750 Nm obrtnog momenta. Ova pogonska jedinica omogućava dostizanje ubrzanje od nule do 96 km/h za samo 2,7 sekundi u Coupe i 2,8 sekundi u Cabriolet varijanti. Obje varijante razvijaju maksimalnih 319 km/h. Za poređenje, najnoviji 911 Turbo S ima 640 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Hardtop verzija dostiže ubrzanje do 96 km/h za 2,6 sekundi ili 2,7 sekundi u Cabrio varijanti. Maksimalna brzina im je 330 km/h, ali su zato osjetno skuplji od „običnih“ Turbo modela.

 

 

 

Iako raspolaže sa manjom snagom, 911 Turbo ima pogonski sklop dosta sličan S verziji. Snagu na podlogu prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog mjenjača sa dvostrukim sistemom kvačila. Upravljanje zadnjom osovinom uveliko pomaže prilikom manevrisanja vozilom pri oštrijem skretanju. Još jedna razlika između Turbo modela je u kočionom sistemu. Dok 911 Turbo dolazi standardno sa kočionim sistemom od livenog čelika, standardne keramičke kompozitne kočnice sa Turbo S modela su dostupne opcionalno uz doplatu. U kabini novog 911 Turbo se nalaze specijalna podesiva sportska sjedišta i infotaiment sistem od 10,9 inča.

 

 

 

 

Ukoliko kupac želi da na standardni 911 Turbo doda određene elemente modela S, Porsche u tom slučaju nudi određena rješenja. Lightweight paket „skida“ 30 kilograma mase uklanjanjem zvučne izolacije i zadnjih sjedišta. Sport paket dodaje SportDesign dijelove karoserije, različitu dodatnu opremu i svjetlije zadnje svjetlosne grupe. Dostupan je i Porsche Dynamic Chasis Control sistem, spušteniji ovjes i sportski izduvni sistem. Kupcima je takođe na raspolaganju nadogradnja sigurnosne asistencije InnoDrive adaptivnim tempomatom, podršku za ostanak u saobraćajnoj traci, sistem za nadgledanje okoline i asistencija tokom vožnje noću.

 

 

 

Knjiga narudžbi je spremna cijene se kreću od 148.000 eura za Coupe i od 158.000 eura za Cabriolet varijantu Porsche 911 Turbo.

Datum objave: 16/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook