Naslovna > Automobili > Kia > Rio > Sportska šminka
FOTO GALERIJA (7)

Kia Rio GT Line

Sportska šminka

Sa GT-Line verzijom Ria Kia će pokušati privući grupu kupaca kojima su atraktivan dizajn i bogata oprema bitniji od sportskih performansi…

Kia je nakon Picanta, Ceeda, Sportagea, Optime i Sorenta u svoju sportsku GT gamu uvrstila i gradski kompakt Rio. Novi Rio GT Line premijeru će imati na predstojećem sajmu automobila u Ženevi. Nova verzija Riju bi trebalo da pomogne da privuče novu grupu kupaca, koji traže atraktivan dizajn sa sportskim obilježjima. Standardni Rio je do sada postigao veoma zapažen uspjeh u Evropi, koji se u 2017. godini mjeri sa oko 70.000 prodatih jedinica u segmentu malih gradskih automobila. To je jedan od najboljih godišnjih rezultata u proteklih 17 godina, koliko se vodi precizna prodajna evidencija na evrospkom nivou.

 

 

Dizajn Ria u GT Line izdanju je usklađen sa vizuelnim standardima ove serije. Kao njen najprepoznatljiviji element i svojevrsni zaštitni znak izdvajaju se četiri kockasta LED svjetla integrisana u uglove prednjeg branika. Sam branik je dobio novi dizajn sa drugačijim usisnicima vazduha i lakiranim ukrasnim elementima. GT Line Rio je dobio i set atraktivnih 17-inčnih alu naplataka sa gumama dimenzija 205/45. Kućišta retrovizora su zatamnjena, a na pragove su dodati mali, aerodinamički spojleri. U sportskom duhu je oblikovan i zadnji branik koji sada ima puno veću lakiranu površinu, te ukrasne elemente na bokovima sa po dva vertikalno postavljena katadiopterska stakla. Na sredini branika sa donje strane je ubačen reljefni umetak koji simbolizuje difuzor vazduha. U desnom uglu su i dvije sjajne okrugle izduvne cijevi. Tačka na i je GT Line oznaka na vratima prtljažnika. GT Line stil u kabini se prepoznaje po presvlakama sjedišta u kombinaciji vještačke kože i platna. Tu je i sportski trokraki upravljač koji je blago zaravnat sa donje strane. Nožne komande su ukrašene pločicama od nerđajućeg čelika, a na instrument panelu je čitav centralni dio pokriven ukrasnim umetkom sa površinskom imitacijom karbonskih vlakana. Prvi Rio GT Line modeli u salonima širom Evrope bi trebalo da osvanu na proljeće, a knjiga narudžbi će biti otvorena nakon sajma automobila u Ženevi. Sportska GT Line oprema će se moći kombinovati sa svim benzinskim jedinicima koje su dostupne uz standardni model. Kupcima su tako na raspolaganju 1,25 i 1,4-litarski atmosferci sa 84 i 100 KS, te trocilindarski 1.0 T-GDI turbobenzinac sa 118 KS. Za prenos snage na prednje točkove su zaduženi šestostepeni ručni ili sedmostepeni automatizovani mjenjač sa duplim kvačilom.

Datum objave: 15/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook