Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Sportske zvijezde slave novu Opel Astru

„Prvak za prvake”

Sportske zvijezde slave novu Opel Astru

Čitaoci časopisa Auto Bild i Bild am Sonntag, kao i stručni žiri slažu se s time– pa su novu Astru s 5 vrata i Astru Sports Tourer nagradili „Zlatnim volanom” i proglasili „Najboljim automobilom do 50.000 evra”. To je treći „Zlatni volan” za redom za Opel. Međutim, kao istinski „prvak”, nova generacija Astre ne staje samo na jednoj tituli. Nezavisni stručni žiri nagrade „Njemački automobil godine” nedavno je proglasio Astru „Njemačkim kompaktnim automobilom 2023.“...

Šta imaju dvostruki svjetski osvajač titule trenera godine Jürgen Klopp, dvostruka evropska prvakinja Gina Lückenkemper te svjetski i evropski prvak u dekatlonu Niklas Kaul zajedničko s novom Opel Astrom? Karakter, autentičnost, pristupačnost i gene serijskog pobjednika! Upravo je to razlog zašto te tri sportske zvijezde vole najnoviju generaciju popularnog automobila kompaktne klase iz Rüsselsheima. Zato su idealne osobe za novu kapanju Opel Astre. Automobil koji inspiriše, slažu se tri prvaka kada je riječ o svježe okrunjenom pobjedniku „Zlatnog volana 2022.”, zato što je nova Astra, kako se i kampanjom na društvenim medijima tvrdi: „Prvak za prvake”. „Nova Opel Astra je izazivač – i osvojila je prestižne nagrade od početka, što je čini stvarnim prvakom. Jednako kao i naši iznimno uspješni ambasadori brenda i kampanje, ovaj automobil predstavlja emocije i karakter. To je savršena kombinacija i moto za našu kampanju za društvene medije bio je očigledan”, izjavio je Albrecht Schäfer, direktor marketinga Opela u Njemačkoj. Kao glavni junaci spota za društvene medije, Klopp, Lückenkemper i Kaul predvode novu kampanju za Astru – autentični, pristupačni i uvijek spremni da namignu. Dodatni videozapisi sportista, kao i ostali materijali za društvene mreže i snimci iza scene nadopunjuju kampanju. Osim toga, nova Opel Astra slavi se u štampanim medijima i na velikim plakatima multimedijskom kampanjom „najbolji automobil u Njemačkoj“. 

 

 

 


Jürgen Klopp, dvostruki svjetski osvajač titule „trenera godine” već je bio uzbuđen zbog svoje Opel Astre plug-in hibrida početkom septembra – bio je to njegov „debi u električnoj mobilnosti”. U glavnom spotu kampanje za društvene medije za novu Astru, Gina Lückenkemper, koja je osvojila zlato u trci na 100 metara i 4x100 metara ove godine, kao i najmlađi svjetski prvak u dekatlonu svih vremena – a od ovog ljeta i evropski prvak – Niklas Kaul, takođe se približavaju novoj Astri. Kao i Klopp, obojica sportista su oduševljena: „Kakav sprint”, riječi su kojima je najbrža žena Evrope ocijenila ubrzanje Astre Plug-in Hybrid sa snagom sistema 133 kW / 180 KS i 360 Nm obrtnog momenta. Niklas Kaul zaključuje na tipičan dekatlonski način: „Jednostavno prvak u svim disciplinama.” A Lückenkemper uz osmijeh dodaje: „Lijepi volan – ali ne bi li zapravo trebao biti zlatan?”

Datum objave: 15/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook