Naslovna > Automobili > Škoda > Enyaq > Sportski dodaci za električni crossover

Škoda Enyaq

Sportski dodaci za električni crossover

Sa 21-inčnim točkovima i spuštenom sportskom šasijom, Škoda je predstavila Sportline izdanje električnog crossovera Eniaqa iV...

Iako Škoda još uvijek nema svoju verziju Volkswagenovog ID.3 hatchbacka, češki brend svakako posjeduje ekvivalent ID.4 modelu. Nazvan Eniaq iV, električni crossover je privukao pažnju i za kratko vrijeme postao veoma popularan automobil, a u Škodi su odlučili dodatno privući kupce sa Sportline paketom. Pridružujući se Superbu i Kodiaqu koji posjeduju sportline paket, Enyaq dolazi sa izborom točkova od 20 ili 21 inča, a takođe se može pohvaliti čvršćom postavkom šasije jer je električni terenac spušten za 15 mm naprijed i 10 mm nazad.

 

 


U odnosu na niže nivoe opreme, Sportline je prepoznatljiv po brojnim sjajnim crnim akcentima spolja i Sportline oznakama. Standardni dio opreme su zatamnjenja zadnja stakla, matrix LED prednja svjetla i FULL Led zadnja svjetla. Škoda se potrudila izdvojiti Sportline od ostalih modela i u samoj kabini. Naslon i presvlake su završnoj crnoj boji, dok je kontrolna tabla presvučena sintetičkom crnom kožom sa sivim šavovima i lažnim karbonskim završecima. Sportski upravljač ravnog dna presvučen kožom zaokružuje sportski karakter Enyaqa.

 


Enyaq iV Sportline biće ponuđen kroz nekoliko opcija. Početni model je 177 KS snažan, prati ga jedinica srednje jačine od 201 KS, dok je najsnažniji model dostupan sa snagom od 261 KS. Još snažnija RS verzija sa 302 KS tek bi trebalo da se pojavi, pa će tako Enyaq sa Sportline paketom opreme već biti spreman za ovu pogonsku jedinicu.

Datum objave: 17/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook