Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Sportski karavan od 503 KS sa 4x4 pogonom

BMW M3 Touring

Sportski karavan od 503 KS sa 4x4 pogonom

Knjige narudžbi za BMW M3 Touring za 2023. biće otvorene u septembru, a isporuke u Njemačkoj i Velikoj Britaniji počinju u novembru. Cijene počinju od 97,800 evra...

Od prvog E30 BMW M3 iz 1980-ih, entuzijasti su se pitali kako bi izgledala verzija sa dugim krovom. Prošlo je skoro tri decenije, a na scenu je stupio BMW M3 Touring - sportski putnički karavan sa petoro vrata. BMW nudi M3 Touring u sklopu Competition-a, što znači 503 KS  poznatog 3,0-litarskog motora sa turbopunjačem. To takođe znači i standardno izdanje xDrive  pogona na sve točkove. Sva snaga se prenosi preko BMW-ovog osmobrzinskog M Steptronic mjenjača. Od 0 do 100 km/h ovaj karavan stiže za 3,6 sekundi, a maksimalna brzina je ograničena na 280 km/h.

 

 

 


Da bi se prilagodio M-specifičnoj zadnjoj osovini, M3 Touring je 85 milimetara duži i 76 mm  širi od standardnog karavana. Naravno, i on je malo niži, a pošto je iza sjedišta veliki otvoreni prostor, ispod automobila je ugrađeno dodatno učvršćivanje za dodatnu krutost. Ukupno, Touring je za skoro 90 kilograma teži od M3 limuzine. Ali kompromis je 510 litara tovarnog prostora sa preklopljenim zadnjim sjedištima, dostupnim kroz otvor ili jednostavnim otvaranjem zadnjeg stakla.

 

 

U kokpitu M3 Touring se takođe ističe po velikom zakrivljenom displeju. Ovo se ne može naći u M3 limuzini – jedan ekran kombinuje 12,3-inčni informacioni centar za vozača i 14,9-inčni infotainment sistem u jednoj jedinici, koja pokreće najnoviji BMW-ov operativni sistem 8. A pošto je ovo M3, sistem sadrži M displej za kontrolu mnoštva funkcija, među kojima su i brojni načini vožnje za udobnost i stazu.

 

 

Ostatak automobila je prilično standardni M3. Točkovi imaju dimenzije 19 inča prednji i 20 inča zadnji. vješanje je podešeno za zabavu dok je upravljiv i za svakodnevnu upotrebu. BMW kaže da je raspodjela težine skoro 50:50. Postoji mnogo opcionih nadogradnji i boja koje kupac može izabrati, ali bez obzira na nijansu, krov je uvijek crn.

Datum objave: 22/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook