Naslovna > Automobili > Škoda > Scala > Sportski nastrojena Scala

Škoda Scala Edition S

Sportski nastrojena Scala

Škodina divizija u njemačkoj je u saradnji sa ABT-om razvila specijalno izdanje Škode Scala, čija će proizdvodnja biti ograničena na svega 500 primjeraka...

Kada je Škoda predstavila koncept Vision RS u oktobru 2018. godine u Parizu, uveliko se vjerovalo da će Scala koja je nedugo potom uslijedila, dobiti svoju vruću verziju. Ipak, još uvijek se nije pojavilo RS izdanje Scale, ali zato je tu Edition S verzija. Specijalno izdanje razvijeno je u saradnji Škodine njemačke divizije i tuning kuće ABT. Iako Edition S nije u potpunosti RS paket, svakako je riječ o snažnijem i sportskijem izdanju češkog kompakta. Četverocilindrični 1,5 TSI motor nakon tretmana razvija 190 KS i 290 Nm, što je povećanje za 40 KS i 40 Nm obrtnog momenta.

 

 


Edition S je obavijen Monte Carlo opremom, a osim pojačanja snage, dobio je i čvršću postavku ogibljenja približavajući hatchback putu za 15 mm. Vozi se na ABT-ovim 18-inčnim točkovima i ima suptilne aero nadogradnje. U unutrašnjosti nalaze se sjedišta od crne tkanine i pedale od nerđajućeg čelika. Izbor boja uključuje Steel Gray, Black Magic Pearl Effect i Velvet Red Premium Metallic. Proizvodnja će biti ograničena na 500 primjeraka, a model je već moguće naručiti u Škoda Deutschland po cijeni od 33,790 eura. Podsjećamo, početna cijena Monte Carlo modela standardne Scale kreće od 24,350 eura.

Datum objave: 11/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook